26 Kasım 2013 Salı

Lalique- Hommage A L'Homme EDT / 2011






Lalique- Fransız takı ve mücevher şirketidir. Lalique- Hommage A L'Homme isimli parfüm değerlendirilecektir. Tozlu, ekşi, buruk ve tatlımsı ve sıcak kokular verir. Turunçgiller, baharatlar, erkeksi çiçekler ve odunsu notalar bu parfümü biçimlendirir. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- safran, bergamot, mor yaprak,

Orta- tonka fasülyesi, menekşe, karabiber,

Alt- misk, laden otu, öd ağacı.



Lalique- Hommage A L'Homme- ilk anda tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve aromatik otlar senteziyle başlıyor. Bergamot, limon, lavanta ve adaçayı şeklinde tahmin ettim. Bergamot ve lavanta baskın geldi. Sonra karabiber merkezli tozlu baharatlar ve erkeksi çiçekler sahne alıyor. Lavanta, menekşe ve leylak olabilir. Aralarda aromatik- yeşil otlar ve sucul notalar hissediliyor. Son bölümde yumuşak misk ve odunsu notalar egemendir. Odunsu reçineler ve meşe yosunu biçiminde açılarak tatlanmaktadır. Sedir ağacı ve son fazda sıcak ve kuru ahşap tonlamaları vardır. Öd ağacı olabilir.

Lalique- Hommage A L' Homme- sade, basit ve kolay anlaşılan bir karakter sunmakta. Notalar doğal, temiz ve akışkandır. Ayrıca canlı ve enerjik olarak, bütün aromalar hissedilir. Örneğin, tozlu ve sıcak baharatların karabiber tandanslı olduğunda kuşkuya düşmezsiniz. Maskülen ve centilmen bir kokudur.

Önemi= Kaliteli ve ferah limon kolonyası esintileri ile desteklenen- kuvvetli aromatik- baharatlı ve yosunsu / ahşapsı bir parfümdür. Yani, tozlu bergamotun her daim baharatlarla kaynaştığını görmekteyiz.



Koku düzlemi= Bitkisel turunçgiller, baharatlar, çiçekler, misk ve odunsu notalar olarak özetlenebilir. Notalar harman halinde verilmiştir ve akışkan ve uyumludur. Dengeli tatlılık vardır. Buna genel bir sıcaklık ve tozluluk eşlik eder.

Derinlik ve konfor noktası= Bergamot, menekşe & leylak, karabiber, sedir ağacı ve meşe yosunu biçiminde bulunuyor. En beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz aromalar bunlardır. Kalıcılık, kalite ve lüks hissiyatı bu katmanda toplanmıştır.

Lalique- Hommage A L'Homme- biberli baharatlar, erkeksi çiçekler ve ahşap tonları ile güçlü ve yoğun esintiler yapıyor. Bu anlamda, yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günü geçen kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Fark edilirlik de her zaman güçlüdür. Hızlı bir şekilde tene yerleşince, size kendini hissettiriyor. Genel notaların arasına atılan yumuşak- sucul esintiler sayesinde, tene özgürce sıkılabilir.  Bence yılın her mevsimi içinde, rahtça kullanım opsiyonu olacaktır. Günlük kullanım ve sosyal faaliyet kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder