25 Eylül 2015 Cuma

Robert Piguet- Oud EDP / 2012





























Robert Piguet- Fransız moda firmasıdır. Şimdi bu markanın öd ağacı temalı kokusu olan Robert Piguet- Oud isimli çalışması hakkında birkaç söz söyleyeceğiz.

Kirli, tozlu, buruk, kimyasal ( ilacımsı ), kuru ve metalik yapısı vardır. Reçine, tütsü, öd ağacı, deri, baharat ve ahşap tonlamaları yapar. Bir miktar tatlılık ve yumuşaklık hissedilir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Üst notada safran, orta notada köknar balzamı, sığla yağı, mür yağı, altta da öd ağacı, paçuli ve gayakum ağacı açıklanmış.

Robert Piguet Oud isimli parfüm için görüşlerimizi açıklayalım=

Ağaç reçineleri ve ahşap vurguları= Açılışta bunlar var. Kuru, tozlu ve bir miktar yağlı başlangıç olmuş. Laden reçinesi başta gelmekte. Mür yağı ve tozlu paçuli var. Bununla beraber metalik ve kimyasal aldehitler hissediliyor. Ama geri planda kalıyor.

Odunsu notalar ve baharatlar= Böyle devam ediyor. Orta katmanda baharat & odunsu bazlar dengesi var. Safran, kakule ve karanfil gibi sıcak ve biberli baharatlar tahmin ediliyor. Tozlu- topraksı vetiver ve sedir ağacı burada kontrolü ele almakta. Sedir ağacı biraz kuru tondadır.

Öd ağacı teması, tütsü ve deri notası= İlacımsı ve yağlı öd ağacı ana temadır. Buna yapay ve sıcak deri notası ilave edilir. Dumanlı tütsülerle de kapanır...

Robert Piguet- Oud- odunsu notalar, ahşap vurguları ve baharatlarla, aslında çok da değişim göstermeyen koku karakteri yansıtır. Güçlü ve yoğun bir kalıcılık ve fark edilirlik sunar= Tende gün boyu kalıcıdır. Fark edilirlik her daim etkilidir. Yavaş bir akışkanlıkla tene oturur. Öd ağacı, deri ve reçinelerle tene yapışır. Dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Notalar katman halindedir. Birbirini sırayla takip eder. Aromalarda, her katmanda belli derecede yapaylık hissediliyor. Konsept ve koleksiyonluk bir çalışma olması uygun görülmüş. Genel beğeniye uymayacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder