12 Ekim 2014 Pazar

Costume National- So Nu De For Women

























İtalyan moda firması Costume National' in kadın parfümlerinden birini değerlendiriyoruz= Costume National So Nu de For Women; çiçeksi, odunsu, aromatik nüanslara sahiptir. Çiçeksi- şipre kategorisine konulmuştur.

Üst- kakule ,kimyon, portakal çiçeği,

Orta- ylang ylang yağı, gül, sümbülteber,

Alt-sedir ağacı, paçuli.

Notalar bu şekilde veriliyor. Açılış yapay baharatlarla oluyor. Bir miktar deri notası var. Kimyon, zencefil ve biberli rayihalar aldım. Ne var ki,önceden söylediğim gibi, ferah ve taze değil; deri notasıyla birlikte sentetik ve plastik biçimler almış... Başlangıçta sentetik notalar- aldehitler de var.

Devamında çiçeksi akorlar gelmekte. Yasemin, gül, ylang ylang olarak tahmin ettim. Kurutulmuş beyaz çiçek harmanına benzettim. Sabunsu rayihalar algıladım. Kapanış bölümünde misk, odunsu notalar ve sedir ağacı algılanmaktadır. Burada parfüm biraz tatlanıyor ve yumuşuyor.

Sıcak, kuru, sabunsu, kirli biçimler algılanmakta. Tatlılık zencefil ve misk/ sandal ağacı (?) gibi aromalar için söz konusudur. Kalıcılık tenimde, günün yarısında etkili oldu. Başta kuvvetlice esiyor. Devamında tene yapışıyor ve sadece sahibi için fark edilir oluyor.

Sentetik ve yapay deri ve baharatlar ( zencefil hariç ) ve sabunsu çiçekler nedeniyle dengeli sıkılması icap eder. Yalnızca sonbahar- kış mevsimi ve akşam vakitlerinde kullanılmalıdır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Davet, kokteyl gibi organizasyonlarda- dengeli kullanılmalıdır. Çünkü yoğun aromalar var.

Zencefil, odunsu notalar ve misk beğenimizi kazandı. Sadece bu notaların kullanılması yeterdi. Yapay, plastik ve kirli aromalar karmaşaya neden olmuş.

Koku- 3 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder