22 Ağustos 2013 Perşembe

Parfums de Marly- Darley EDT / 2012



























Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Parfums de Marly- Darley isimli parfümü değerlendirmeye çalışacağız. Aromatik bitkiler, baharatlar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, kremsi ve sıcak aromalar veriyor. Oryantal- fujer sınıfında gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, nane,

Orta- lavanta, portakal çiçeği, biberiye, tarçın, gül,

Alt- sandal ağacı, paçuli, öd ağacı, amber, tonka fasülyesi.

Parfums de Marly- Darley- lavanta merkezli tozlu ve buruk aromatik otlarla başlıyor. Nane, biberiye, fesleğen tahminler yapılabilir. Bunlar hafif limon karışımlı sucul bitkiler ve yeşil kokan çiçekler olarak vasıflandırılabilir. Sonra bir miktar tatlımsı baharatlar ( tarçın ) gelmekte. Son kısımda yapay odunsu notalar ( paçuli ), kremsi vanilya ve tatlılığı arttıran tonka fasülyesi mevcuttur. Kapanış hariç, diğer katmanlar başarılıdır. Şekerli bir tatlılık olmasa, notalar bir nebze uyum içinde olabilecekmiş... Tene çabuk yerleşiyor ve karakterini belli ediyor. Aromatik otlar ve yumuşak baharatlar beğenilmekte. Sondaki dengesiz tatlılığı beğenemedik.

Parfums de Marly- Darley- tene yakın duran bir kokudur. Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadar oluyor. Dengeli dozajlanırsa günlük kullanımda kendine yer bulur. Daha çok, sonbahar- kış evresine yönelecektir. Akşam ve soğuk hava kokusudur. Sıcak havalarda sıkılmsı doğru olmaz. Rahatsız edebilir. Sade, basit ve kolay anlaşılır bir koku karakteri yansıtır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder