28 Eylül 2015 Pazartesi

Lubin- Akkad EDP / 2012






























Lubin markası, Fransa' nın köklü parfüm ve kozmetik şirketlerinden birdir. Paris merkezlidir. Pierre François Lubin tarafından kurulmuştur. Daha ziyade, kraliyet hanedanları için parfüm üretmektedir.

Biz de, bugün Lubin Akkad isimli parfümü değerlendirme konusu olarak belirledik.

Koku nüansları arasında amber teması parfümü, ortalardan itibaren domine etmekte. Aromatik otlar, narenciye esintileri, tatlı- biberli baharatlar, tütsü ve reçine rayihaları da genel biçimlenmede önemlidir. Sıcak, yoğun, güçlü, kalıcı, yapışkan ve kuru tonlamalar algılanır.

Lubin Akkad' ın egzotik ve gizemli koku karakteri, ana hatlarıyla yanmış otlar, mesir macunu gibi kokan baharatlar ve tütsülenmiş amber ile meydana gelmektedir.

Üst- mandalina, bergamot, adaçayı,

Orta- kakule, elemi reçinesi, tütsü, sığla yağı,

Alt- amber, laden otu, vanilya paçuli...

Lubin Akkad, başlangıç faslında tatlı narenciye ve aromatik- şifalı otlar sentezini ortaya koymakta= Asitli ve metalik bergamot, tatlımsı portakal, ferah adaçayı- fesleğen ve bir miktar tatlımsı lavanta karışımı olduğu anlaşılıyor. Güzel, modern ve son derece dinamik bir açılış olmakla, beğenimizi kazandı.

Sonrasında, büyük oranda tatlı ve yumuşak olmayı başaran sofistike biberli baharatlar takdir edilmekte= Zencefil merkezli baharatlar, kırmızı biber ve yanık tarçın çeşnisi vermesi ile de, Baharat dükkanı- mesir macunu hissiyatına yönelmekte. Baharatlar orta katmanı domine ederken, tene yerleşme safhasında, yanık- tütsülü baharatlara dönüşecektir... Alttan da bir miktar aromatik ot/ lavanta hissedilmektedir. Ancak, bu otlar da yanmış, tütsülenmiş vaziyettedir. Bu bölüm gayet uzun sürüyor.

Kapanış kısmı reçineler, tütsü, paçuli merkezli odunsu notalar ( sandal ağacı )ve amberden oluşacaktır. Bunu şöyle detaylandırmak mümkündür...

Lubin Akkad' ı kapanışa ve tenden ayrılışa kadar domine edecek olan amber teması, esasında orta katmandaki yanmış- tütsülenmiş baharatlardan itibaren kendini gösterecektir. Tütsülenmiş bir amber ana temadır  ve parfümün baharatlı koku nüanslarını aşağıya, alt bölüme indirmektedir= Tütsülü- baharatlı amber...  Diğerleri ise yardımcı elemandır= Şekerli ve yumuşak vanilya, kuru ve tozlu paçuli ve reçineli odunsu bazlar. Belki de ahşapsı tonlar veren kurumuş deri ve öd ağacı da var.

Lubin Akkad maskülen, algıları zorlayan, sert, biraz kaba ve hoyrat bir parfüm... Yaz sıcağında sıkılırsa, adamı perişan eder. Çünkü çok yoğun, güçlü ve boğucu bir yapısı var. Her hal ve şartta dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört kere dozajlamak yeter. Ama şunu söyleyelim... Yanmış ot, mesir macunu tandanslı baharatlar ve tütsülenmiş amber konsepti ile ince zevk ve beğenilere yönelen, derin ve zengin harmanlı bir parfüm...

Koku düzlemi= Narenciye- aromatik anlaşması, zencefil/ biberli baharatlar, tütsüler, baharatlı amber, odunsu notalar ve reçineler olarak şekilleniyor. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Baharatlar ile kuruma ve yerleşme başlar. Notalar genel hatlarıyla alınıyor. Genelde dengeli bir tatlılık varsa da, şekerli vanilya bunu biraz fazla ve uyumsuz hale getirmiş.

Derinlik ve konfor noktası= Biberli baharatlar, tütsülü amber, aromatik otlar ve reçineler biçimine giriyor. Bu, aynı minvalde beğendiğimiz notaların sıraya konulmuş halidir. Kalıcılık, kalite, zenginlik unsurları burada yer alır. Notalar- şekerli ve aşırı tatlı vanilyayı saymazsak, dengeli ve uyumlu verilmiş. Son bölüm, paçuli- tütsü ve öd ağacı kaynaklı olmak üzere, kuru ve tozlu hissiyat da veriyor.

Lubin Akkad, sonbahar- kış dönemi, serin yaz akşamları, soğuk havalar için idealdir. Günlük kullanıma ve aslında birçok sosyal ortama uymaz. Kapalı alanlarda sıkmayın. Kendinize saklayacağınız bir hazinedir. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Parfümde tecrübesi olmayanlar tarafından hor görülebilir ve heba edilebilir. Zaten bu parfümü herkes anlayıp takdir edemez.

Çabuk terleyen beyaz tende kalıcılığı, iki günü geçmektedir. Fark edilirlik, ilk başta yoğun ve saldırgandır. Sonra baharatların kremsi hale gelmesiyle, sakin, yumuşak ve dingin tarzda tene yerleşir ve sahibine dönük fark edilirlik yapar. Bu anda tam bir konfor parfümüne tahvil eder.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder