31 Ekim 2013 Perşembe

Tiziana Terenzi- XIX March Extrait de Parfum / 2012




















Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm firmasıdır. Tiziana Terenzi- XIX March isimli parfümü inceleyeceğiz.

Ekşi, buruk, yumuşak, tatlı ve sabunsu kokuları var. Turunçgiller, aromatik bitkiler, çiçekler, baharatlar ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grubunda gösteriliyor. Paolo Terenzi imzalı bir kokudur.

Üst- portakal, yeşil yapraklar, nane, ısırganotu

Orta- lavanta, tarçın, karanfil tomurcuğu, yasemin,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, vetiver, misk, muskat, biberiye.

Parfüm kataloğundaki tanıtım cümlesi= 19 Mart gecesi, baharın gelişini kutlamak için focariua denilen büyük bir şenlik ateşi hazırlanır ve bu ateşte kıştan kalma ince dallar yakılarak, baharın doğuşuna yer açılır. Bu sırada hava yoğun kokularla doludur.

XIX March- 19 Mart.

Tiziana Terenzi- XIX March- doğal ve kaliteli limon kolonyası tandansıyla açılıyor. Ferah ve enerjik turunçgiller ve aromatik otlarla yapılan başlangıç takdir ediliyor. Turunçgiller ön plandadır. Portakal, bergamot, adaçayı, nane, yeşil- sucul bitkiler harmanlanmıştır. Devamında sabunsu ve biraz tozlu erkeksi çiçekler gelir. Lavanta, karanfil ve sardunya olabilir. Bu çiçekler, orta bölümde tarçın ve kakule gibi tatlı baharatlarla birleşir. Erkeksi çiçeklerin tatlandığını anlarız. Son kısımda yumuşak odunsu notalar ve misk vardır. Sedir ağacı ve vetiver önemli nüanslar olmuştur.

Tiziana Terenzi- XIX March- kaliteli ve ferah bir limon kolonyasının içine, aromatik otlar ve erkeksi çiçekler doldurulmuş gibi kokuyor. Bu parfümde baharatlar yardımcı elemandır. Kalıcılık normal bir kolonya tarzı kokuya göre, biraz daha yüksektir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yakın kalıcılık veriyor. Fark edilirliği de ilk anda güçlüdür. Sonra tene hemen yerleşir ve sahibine kendini hissettirir. Notalar harman halindedir. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar görülür. Yumuşak baharatlar ve odunsu bazların kalıcılığa daha fazla katkı yaptığı anlaşılr.

Tiziana Terenzi- XIX March- günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Tene bolca uygulanabilir. Genel beğeniye yöneliktir. İlkbahar- yaz mevsimine uygundur. Sade, basit ve gösterişsiz yapıdadır. Kokusu çok değişmez, genelde düz çizgide gider. Zihin ve beden için terapi etkisi yapan bitki ve çiçekler barındırır.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder