6 Haziran 2015 Cumartesi

Serge Lutens- Santal Majuscule EDP / 2012




























''... büyük harflerle yazılmış sandal ağacı, tam ölçekli ve yaşam büyüklüğünde.''

Serge Lutens

Fransız parfüm markası Serge Lutens- sandal ağacı ve kakao temalı bir parfüm yapmış= Serge Lutens- Santal Majuscule- tatlı baharat, kakao, ahşap, tütün, tütsü ve meyve nüansları barındırıyor. Santal Majuscule- Büyük Sandal Ağacı anlamına gelmekte. Odunsu- oryantal grupta gösterilmekte. Sıcak, kremsi, yumuşak, tozlu, reçineli ve tatlı tonlamalar yapıyor.

Serge Lutens- Santal Majuscule- gurme tarzı ile de önemlidir= Çikolata, kakao, tütün, karamel, tatlı meyve hissiyatı genel biçimlenmeye katkı yapmakta. Tonka fasülyesi, gül ağacı, sandal ağacı, kakao gibi aromalar açıklanmış. Gül- kiraz- vişne aromalarıyla yapılan açılış gayet lüks ve moderndir. Tatlı meyvelere çikolata ve karamel notası katılıyor. Açılışta, ikinci planda aromatik otlar ( ölmezotu, kekik ) ve hafif bir portakal çiçeği yer alır. Ancak genel koku karakterine etki etmez. Sonrasında sandal ağacı teması sahne almaya başlıyor ve parfümü sonuna değin forse ediyor. Orta katmanda, sandal ağacına safran, zencefil ve karabiber gibi tatlımsı- biberli baharatlar katılacaktır. Son bölümde odunsu notalar egemen olacaktır= Tütsü, paçuli, gene sandal ağacı ve ahşap notaları sayıablir. Kapanışta artık sandal ağacı & kakao ana tema haline gelecektir. Odunsu notalardan başka, tütün ve reçineler öemlidir.

Serge Lutens- Santal Majuscule- tatlı meyveler ve gurme tarzı notaları keskin, yumuşak ve kremsi kullanmış. Baharatlar tatlı ve yumuşaktır. Odunsu ve ahşapsı notalar da genellikle tozlu, kuru ve reçineli yapıdadır. Notalar iç içe geçip karışmıştır. Ne var ki, temiz ve pürüzsüz bir hissiyat vermektedir.

Tatlı meyve, gurme tarzı ve ahşapsı vurgular Modern parfüm hissiyatı veriyor.

Baharat, tütsü ve tütün aromaları ve sandal ağacı teması ile Doğulu / Asyalı parfüm tarzına yöneliyor.



Koku düzlemi tatlı- kırmızı meyve, gurme tarzı, sandal ağacı teması, biberli baharat, odunsu notalar ve sandal ağacı- kakao sentezi olarak özetlenecektir. Aromatik otlar başlangıçta yardımcı elemandır. Tütün ve reçineler de, odunsu notalarla birliktedir. Aromalarda harman ve kaynaşma görülür.

Derinlik ve konfor noktası gurme tarzı, sandal ağacı teması, paçuli, karabiber, tütün ve ahşap notaları olarak sıralanacaktır. En beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz aromalar bunlar oldu. Bu çizgide kalite, kalıcılık, lüks ve güzellik doneleri bulunuyor. Sandal ağacı- gurme notaları ile orta katmanda ve sonda birleştiği için, odunsu notaların aksine mumsu, yumuşak ve pudralı esintiler veriyor.

Serge Lutens- Santal Majuscule- sandal ağacı ve gurme notalarını, birbirine çok iyi karıştırdığı için, büyük ölçüde dengeli bir tatlılık sağlıyor. Buna bir de notaların genel uyumunu ve dengesini katarsak, son derece keyifli ve kullanımı kolay bir parfüm olduğunu söyleriz. Aromalar yavaş bir akışkanlıkla, zaman içinde tene oturuyor. Şaşaalı, debdebeli ve sofistike harmanı takdir ediliyor. Temiz ve rafine aromaları mevcuttur.

Kalıcılık= Yağlı ve çabuk terleyen tende, hafif esintilerle iki güne yaklaşır. Sıcak, yapışkan ve yoğun karakterdedir. Fark edilirlik= İlk anda yoğun ve güçlüdür. Sonra tene yakın kalmayı tercih eder. Gün içinde yumuşak ve sakin halde, kendini sahibine hissettirir. Aslında kokusu beni rahatsız etmediği için, tenime bolca uygulamak isterim. Gene de bazı kişiler, dozaj ayarlaması yapacaklardır. Sonbahar- kış, akşam, soğuk havalar, serin yaz günleri vb. zaman dilimleri bu parfümü kullanmak için idealdir. Açık havada düzenlenen kokteyl ve davetler ve gece gezmeleri gibi sosyal ortamlarda deneme şansınız olacaktır. Konsept ve koleksiyonluk olarak değer taşır...

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder