1 Eylül 2013 Pazar

Jil Sander- Sun Men EDT / 2002





Jil Sander- Alman moda markasıdır. Kurucusu Heidemarie Jil Sander, tekstil tasarımı okumuş. Hamburg' da ilk butiğini açmış. Butiğinde Thierry Mugler ve Sonia Rykiel gibi ünlü tasarımcıların kıyafetlerini sergilemiş. 1973' te ilk koleksiyonunu oluşturuyor. 1978' de kendi moda evini kuruyor. 1979' da ilk parfümünü üretiyor. Minimalist tarzıyla biliniyor.

Bugün Jil Sander- Sun Men isimli parfümü konuşacağız. Kremsi, tatlı, şekerli, ferah, hafif, sucul, sıcak, serin, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, misk ve tonka fasülyesi içerikleri vermekte. Aromatik- baharatlı kategoride değerlendiriliyor.

Üstte bergamot, biberiye, ortada kakule, muskat ve alt notalarda misk ve sandal ağacı açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Jil Sander Sun ( Güneş ) Men isimli parfümün açılışında ve devamında kremsi ve ferah aromalar var. Önce turunçgiller ve sonra baharatlar algıladım : Bergamot, limon, kakule ve biberimsi tonlamalar sayılabilir. Bunu sucul- yeşil bitkiler destekliyor. Çam esintileri olabilir. Kapanıştaki aromalar ise tamamen şekerlidir ve tatlılığı maalesef yükseltir : Odunsu notalar ( sandal ağacı ), tonka fasülyesi ve misk burada yer alıyor.

Jil Sander- Sun Men- kremsi ve şekerli aromaların yer değiştirmesi şeklinde bir koku gidişatı sunmakta. Turunçgiller ve aromatik otlar serin, baharatlar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi sıcaktır. Odunsu notalar, misk ve tonka fasülyesi yapay ve sentetiktir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla baharatlı bölüme geçiliyor. Önce dışarıya kuvvetli fark edilirlik, sonrasında da, yarım saat içinde sahibine dönük sakin / tensel fark edilirlik seviyeleri gösteriyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık sağlamakta. Gün içinde tazelemeyle kalıcılığı arttırılabilir. Fakat kremsi ve şekerli tonlamaların tende yer değiştirmesi olgusu göz önüne alınarak, dikkatli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder