13 Kasım 2023 Pazartesi

Memo- Sherwood EDP / 2022

 















Memo- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Memo- Sherwood isimli parfüm hakkında görüş belirtmek istiyorum. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, vanilya, tütsü ve ağaçsı / ahşapsı notalar bu parfümü şekillendirmektedir. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- havuç tohumları, kuş üzümü, pembe biber,

Orta- portakal çiçeği, baharat çeşnisi, gül,

Alt- sandal ağacı, kaşmir ağacı, meşe ağacı.

Memo- Sherwood isimli parfümü koku grupları açısından inceleyeceğim. Önce koku gidişatındaki ana hatlarına değinelim : 

Memo- Sherwood isimli parfümün açılışını gayet ferahlık barındıran kremsi tatlılıktaki meyveler yapıyor. Kuş üzümü ve ahududu olmalıdır. Sonrasında meyvemsi notalar, çiçeksi notalar ve baharatlar gelmektedir : Bunu şöyle formüle edebiliriz : Meyvemsi- tatlı güllü baharatlar. Başlangıçtaki meyvelere tatlı gül katılıyor ve pembe biber ve yıldız anason meyvesi / baharatımsı nüansı tarzında baharat çeşnisiyle zengin bir karışım görüyoruz. Sonlara doğru pudralı odunsu notalar ( sandal ağacı teması ) & vanilya, sıcak tütsüler ve yeşil ve ferah kokan ağaçsı & ahşapsı notalar ( meşe ağacı ) bulunuyor. Kapanış bölümünde sıcaklık artıyor.

Memo- Sherwood isimli parfümün ara nüanslarında ise, meyvemsi- güllü baharatları daha ayrıntılı hale getiren tatlı portakal çiçeği ve osmanthus gibi çiçeksi notaları sayabiliriz. Ayrıca tene oturma evresinde sandal ağacı- vanilya ikilisi iyice kremsi vurgular yapmaktadır. Meyvemsi- güllü baharatlar kendi içinde harmanlanırken, diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Kremsi, pudralı ve sıcak rayihalarına ve baharatlı- odunsu yapısına istinaden kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükseliyor. Ancak bu kremsi ve pudralı yapısal düzen rahatsız edici olmadığından ve bariz bir yapaylık da barındırmadığından tene özgürce sıkılabilir. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Yalnızca çok sıcak yaz günlerinde hafif bir dozaj ayarlaması ile kullanılabilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de sizi memnun edecektir.

Memo- Sherwood isimli parfüm, İngiltere'nin Nottinghamshire kasabasındaki Sherwood isimli ormanlarından ve ünlü İngiliz haydut Robin Hood' dan esinlenmiştir. İngiliz halk hikâyelerine göre Robin Hood, zenginlerin mallarını çalıp fakirlere dağıtan ( zenginden alıp fakire veren ) bir kahramandır ve maceraları da Sherwood ormanlarında geçmektedir. Robin Hood, 12. yüzyıldaki Norman işgaline direnmiş, fakir halka zulmeden ve onu ağır vergilerle ezen despot şeriflerle mücadele etmiş, haksız yoldan kazanç sağlayan zenginlerin mallarını ellerinden alıp yoksul halka dağıtmıştır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder