6 Eylül 2023 Çarşamba

Calvin Klein- Eternity For Men Parfum / 2022

 















Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Eternity For Men Parfum isimli parfümü değerlendirmek niyetindeyim. Tatlı, sabunsu, köpüklü, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Lavanta, içkimsi notalar, turunçgiller, reçineler, baharatlar ve vanilya içeriklidir. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üstte lavanta, ortada rom içkisi ve alt notada vanilya aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Calvin Klein- Eternity For Men Parfum isimli parfümün başlangıcını tatlı lavanta, turunçgiller ( bergamot, limon ) ve reçineler ( elemi reçinesi ) troykası yapmaktadır. Aslına bakılırsa tatlılık biraz yükselmiş. Devamında tatlılık yerinde kalmak kaydıyla, içkimsi notalar ( köpüklü rom içkisi ), baharatlar ( kakule, hindistancevizi, tarçın ) ve vanilya aromaları ile parfümün hem orta katmanı hem de kapanış bölümü hızlıca geçiliyor.

Calvin Klein- Eternity For Men Parfum isimli parfümde lavanta, vanilya ve rom aromaları yapay ve sentetik kokuyor. Ayrıca parfümün tene oturunca, lavanta sabunsu hale geliyor. Sıcaklık ve tatlılık genele yayılmış. Baharatlar ferah, aromatik ve yumuşaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını söyleyebiliriz. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenecektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Parfümün kalıcılık performansını yükselten ve fakat tene dengeli sıkılmasını gerektiren unsurlar Parfum konsantrasyonunda olması, genele yayılmış tatlılık, lavanta notasındaki sabunsuluk, lavanta- vanilya- rom eksenindeki yapaylık ve içkimsi notalar, baharatlar ve vanilya aromalarının parfümü domine etmesidir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder