15 Kasım 2023 Çarşamba

Calvin Klein- Defy Eau De Parfum / 2022

 















Calvin Klein- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Defy Eau De Parfum isimli parfümü incelemeyi düşünüyorum. Lavanta, aromatik otlar, turunçgiller, baharatlar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Buruk, tatlı, kremsi, sabunsu, ferah, keskin, yumuşak, serin, sıcak, hayvansal ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- deri kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte mandalina, karabiber, ortada süet, deri ve alt notada vetiver aromaları açıklanıyor. 

Calvin Klein- Defy Eau De Parfüm isimli parfümün açılışındaki lavanta, aromatik otlar ( nane, fesleğen ) ve turunçgiller ( mandalina, limon ) keskin, buruk ve yeşil / bitkisel kokmaktadır. Lavanta ve nane çok baskındır. Sonrasında kremsi tatlılıktaki baharatları ( karabiber- kakule ) algılıyoruz. Yapay ve hayvansal deri vurgusuyla sona doğru yaklaşılıyor. Kapanışta yeşil ve sabunsu kokan vetiver, odunsu notaları temsil edecektir.

Calvin Klein- Defy Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr ve biraz da etkili / yoğun kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Dört- beş yeter. Lavanta- nane ikilisinin ve sondaki vetiver notasının çok baskın olması, ortalardan itibaren görülen yapaylık, hayvansallık ve sabunsuluk ve parfümün EDP formatında olması gibi nedenler / faktörler dolayısıyla kalıcılık artmış ve parfümün tene dengeli sıkılması zorunlu olmuştur. Bu donelere dikkat edilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder