19 Kasım 2023 Pazar

Guerlain- Epices Exquises EDP / 2022

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Epices Exquises isimli parfümün tanıtımını yapacağım. Tatlı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Baharatlar, gurme notalar, tütsü ve odunsu notalar barındırmaktadır. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, melek otu, pembe biber,

Orta- karabiber, kahve,

Alt- sandal ağacı, agar ağacı ( öd ağacı ) paçuli.

Guerlain- Epices Exquises isimli parfümün başlangıcında, aromatik tatlı karabiberin ana tema olduğu baharatlar ( kakule, pembe biber ) vardır. Karabibere, aynen kendisi tatlı gurme notalar ( kahve ) destek veriyor. Bir yandan da sıcak tütsüler algılıyoruz. Bu bölümü biberli baharatlar ve sıcak tütsüler şeklinde formüle edebiliriz. Gene tatlı ve biraz yapay odunsu notalar ( sandal ağacı- paçuli ) ile kapanışa gelinmektedir.

Guerlain- Epices Exquises isimli parfümde sade, basit ve gösterişsiz bir yapılanma görmekteyiz : Aromatik- metalik baharatlar ve tütsü. Diğer notalar yardımcı eleman gibi konumlanmıştır. Son bölümdeki yapaylığın rahatsız etmediğini söylediğimiz zaman, geriye şikâyet edecek çok bir şey de kalmıyor. Dengeli tatlılık ve büyük ölçüde uyumlu notalar vardır. Aromatik karabiber- kahve- tütsü troykası, hem tende hem de burun ve zihin algısında çok hoş intibalar ( duygular, izlenimler ) bırakıyor. Bu saydığımız notalar, bu parfümü Modern Parfümler kategorisine koymamız için, bize yeterli gerekçe sağlıyor.  Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çünkü baharatlar, gurme notalar ve tütsüler çok sakin, dingin ve huzurlu yapıdadır. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. Karabiber teması- kahve- tütsü ekseninde kalıcılık artar, fark edilirlik yeterli düzeydedir ve parfümün genelinde rahatsız edici ve dengesiz notalar ya da koku yapılanması da olmadığı için tene özgürce sıkmakta beis yoktur. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve dozaj ayarlamasına göre ( üç- dokuz fıs ) her mevsime uygun bir parfümle karşı karşıyayız. Ayrıca sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerinde de kullanım opsiyonu değerlendirilebilir. Bu durumda dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder