15 Eylül 2023 Cuma

Medical Beauty Research- Perfect & Brillant EDP / 2022

 















Medical Beauty Research- Alman kozmetik ve parfüm şirketidir. Yüz bakımı, saç bakımı, kişisel temizlik ve güneş kremi kategorilerinde ürün gamları var. Bugün Medical Beauty Research- Perfect & Brillant isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Turunçgiller, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, baharatlar, tonka fasülyesi, vanilya, meşe yosunu ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Tozlu, buruk, ekşimsi, pudralı, sabunsu, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot, kakule, greyfurt, lavanta, muskat, biberiye, adaçayı,

Orta- elma, karanfil, sardunya, vadi zambağı, portakal çiçeği, 

Alt- tarçın, çam, yosun, misk, paçuli, sandal ağacı, tonka fasülyesi, vanilya.

Medical Beauty Research- Perfect & Brillant isimli parfümün açılışında turunçgiller ( limon, bergamot ), lavanta ve yoğun çam esintilerini oluşturan aromatik otlar ( adaçayı, biberiye, kişniş ) hissediliyor. Aromatik otlar bir miktar yeşil / bitkisel kokuyor. Sonrasında yeşil ve ferah kokan portakal çiçeği ve sardunya gibi çiçeksi notalar gelecektir. Orta katmanda çiçeksi notalar iyice baskındır. Sabunsu & pudralı rayihalarla karanfil, zambak, yasemin ve iris var. Sabunsu baharatlar ( tarçın, karanfil ) olabilirse de pek etkili değil. Pudralı tonlamalarla belirlenen odunsu notalar ( paçuli ), deri, tonka fasülyesi ve vanilya ile kapanışa yöneliyoruz. Son fazda ferah ve yeşil tarzda meşe yosunu var. 

Medical Beauty Research- Perfect & Brillant isimli parfümde tatlılık neredeyse hiç yok. Firmanın doğal içerikli ürünler üretmesinden dolayı da yapaylığa rastlamadım. Sıcak, tozlu ve pudralı / sabunsu biçimler genele yayılmıştır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan tozludan pudralılığa kadar değişen koku biçimleri nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artacak ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi gerekecektir. Yapaylığın olmaması sonbahar- kış mevsiminde rahat kullanım sağlar. Fakat yaz sezonunda sabunsu ve pudralı tonlamalara dikkat edilerek kullanılmalıdır. Böyle yapılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder