6 Ağustos 2023 Pazar

Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom EDP / 2022

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom isimli parfümün değerlendirmesi yapılacaktır. Tatlı, şekerli, sabunsu, buruk, kremsi, yapay, sıcak, serin, ferah ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi notalar, meyveler, baharatlar, turunçgiller, misk, gurme notalar ve vanilya içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte armut, şakayık, ortada gül, yasemin ve alt notalarda kestane ve krem şanti aromaları açıklanmış.

Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom isimli parfümün açılışını yapan meyveler ve turunçgiller şekerli tatlılık barındırıyor. Şöyle de diyebiliriz : Tatlı & şekerli koku değişimleri gösteriyor. Armut, çilek, ahududu, portakal ve mandalina sıralaması görülüyor. Meyvemsi yön daha basındır. Daha sonra çiçeksi notalar gelecek ve bunların arasına baharatlar girecektir. Yeşil / bitkisel ve ferah kokan çiçeksi notalar ilk sırayı alıyor ve serin bir yapı gösteriyor. Şakayık, gül ve sardunya hissettim. Sabunsu ve buruk tonlardaki baharatlar ( biber, muskat ), çiçeksi notalar ( gül, yasemin, manolya ) ve misk aromaları bunu takip etmektedir. Gene tatlı & şekerli vanilya ve gurme notalar ( krem şanti ), başlangıçtaki koku düzeninden örnekler sunarak, kapanışı gerçekleştirmiştir. 

Zadig & Voltaire- This Is Her! Vibes of Freedom isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat içinde tene yerleşiyor. Devamında fark edilirlik ve kalıcılık performansı zayıf kalıyor. Bu, nispeten çiçeksi- meyveli bir kolonya gibi olmasından da ileri gelebilir ya da tensel bir koku olmayı tercih etmesi de söz konusu olabilir. Fark edilirliğinin tene yakın durmasıyla ilgili olabileceğini farz etmeliyiz. Günlük kullanıma pek uymaz. Bununla birlikte sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Bu takdirde ara sıra tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Ne olursa olsun, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış olan şekerli tatlılık, sabunsu rayihalar ve bütün bunlardan kaynaklanan yapaylık nedeniyle tene dengeli dozaj verilmesi gerekiyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık sağlayabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder