12 Kasım 2023 Pazar

Avon- Full Speed Surfer EDT / 2022

 















Avon- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Bugün Avon- Full Speed Surfer isimli parfüm hakkında konuşacağız. Ozon notaları, turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve ambroksan aromaları barındırmaktadır. Sıcak, serin, ferah, yumuşak, yapay ve tatlımsı yapıdadır. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir. 

Üst- ozon notaları, misket limonu,

Orta- kakule, baharatlı nane, karabiber,

Alt- vetiver, laden otu, paçuli.

Avon- Full Speed Surfer isimli parfümün başlangıcında ozon notaları ve ferah ve yeşil kokan turunçgiller vardır. Misket limonu- limon sentezi görüyoruz. Sonrasında, tatlımsı ve yumuşak aromatik otlar ve baharatlar gelmektedir. Baharatlı nane ve aromatik kakule- karabiber çeşnisinde yeşil- bitkisel bir hava seziliyor. Gene vetiver ve paçuli gibi, yeşil ve ferah kokan odunsu notalar ve dümdüz yapay bir ambroksan notasıyla kapanışa yönelmekteyiz. 

Avon- Full Speed Surfer isimli parfümde, denebilir ki, baştan sona yeşil ve ferah kokan rayihalar bulunuyor. Bunlar açılışta ozonlu notalarla desteklenirken, sonda ise yapay ambroksan tarafından sınırlandırılıyor. Pek tatlılık yoksa da ferah ve enerjik bir yapısal düzen vardır. Çünkü ferahlığın temel sebebi, yukarıda kısaca izah ettiğimiz gibi parfümün aromatik- yeşil kolonya havasında olmasıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenecektir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Kapanış kısmındaki yapaylık rahatsız etmez ve bu sayede tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder