4 Ağustos 2023 Cuma

Oryantalizmin Batı' ya Uzantısı : Memo- Iberian Leather EDP / 2022

 















Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Memo- Iberian Leather isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Deri, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, kuru, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah, yapay ve hayvansal rayihalar veriyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- biberiye, sardunya, kişniş, bergamot, 

Orta- karanfil, tarçın, safran, iris, osmanthus, gül, vadi zambağı,

Alt- deri, agar ağacı ( öd ağacı ), köknar balzamı, vetiver, meşe yosunu, sandal ağacı, amber, sedir ağacı, vanilya, misk.

Memo- Iberian Leather isimli parfümün tatlı deri vurgusuyla açıldığını anlıyoruz. Devamında tatlı baharatlar gelmektedir. Yeşil ve ferah kokan tarçın- kakule- pembe biber troykasına, lüks bir tatlılık yayan safran katılıyor. Orta katmanın bir diğer koku grubu da pudralı & tatlı koku geçişleri sunan çiçeksi notalardır. İris, yasemin ve osmanthus olabilir. Kapanışa doğru odunsu notaların hakimiyetini ve bunlara amber notasının destek vermiş olduğunu göreceğiz. Tatlı öd ağacı, kuru paçuli ve tatlı ve biraz hayvansal kokan amber- sandal ağacı ikilisi bu anlamdadır. 

Memo- Iberian Leather isimli parfüm, özellikle deri, tatlı baharatlar ve amber ekseninde klasik Doğulu / Asyalı parfümlerin başarılı bir örneğini oluşturuyor. Amber ve sandal ağacının hayvansal hissiyat vermesi de, aslında bu Doğulu kimliğini pekiştiriyor. Bu Doğu tarzı aromaların arasına, biraz daha kadınsı çiçekler serpiştirilmiş ama parfümün maskülen yanı da vurgulanmış.

Koku düzleminde deri, tatlı baharatlar, kadınsı çiçeksi notalar, odunsu notalar ve hayvansal notalar algılanıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır.

Derinlik ve konfor çizgisinde yeşil kokan baharatlar ( tarçın, kakule, pembe biber ), paçuli ve belli bir dereceye kadar amber notası bulunmaktadır. Bu koku ekseninde güzellik, zarafet ve hoşluk gibi duygu / durumlar hissetmemizin yanısıra, kalıcılık ve fark edilirliğe olan yüksek katkıyı görebiliyoruz. Nota geçişleri de başarılıdır.

Memo- Iberian Leather isimli parfümde genele yayılmış bulunan ve orta bölümdeki çiçeklerden itibaren yükselen tatlılık ve pudralı ve hayvansal koku grupları nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş, ancak bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca gene, belli oranda çiçeksi notaların ve büyük ölçüde sondaki hayvansal aromaların yapaylığını da hesaba kattığımızda parfümün ne denli dikkatli kullanılması gerekeceğini takdir ederiz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder