12 Eylül 2023 Salı

Guerlain- Aqua Allegoria Nerolia Vetiver EDP / 2022

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugünkü konumuz, Guerlain- Allegoria Nerolia Vetiver isimli bayan parfümü olacaktır. Çiçeksi notalar, meyveler, turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar ve misk bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, buruk, tozlu, ferah, yumuşak ve serin yapıdadır. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmiştir.

Neroli, vetiver, incir ve defne gibi notalar açıklanmış. Buna ilaveler yapılacaktır.

Guerlain- Aqua Nerolia Vetiver isimli parfümün açılışında tatlı ve yeşil kokan neroli, limon mine çiçeği ve sardunya gibi çiçeksi notalar bulunuyor. Ayrıca buruk ve tozlu bergamot ve limon gibi turunçgillerden bahsedilebilir. Ancak neroli temalı çiçeksi notalar baskın görünüyor. Sonrasında tatlı incir temalı meyvelerle karşılaşıyoruz. Orta katmandan sonlara değin yeşil, ferah ve tozlu kokan aromatik otlar ( defne yaprağı, incir yaprağı ) ve odunsu notalar ( vetiver ) vardır. Sonda tozlu ama yumuşak misk yer almıştır. 

Guerlain- Aqua Allegoria Neroila Vetiver isimli parfümde aromalar atman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Ancak gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Büyük oranda canlı ve enerjik olan ve yapaylık hissettirmeyen koku karakteri sayesinde tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder