5 Eylül 2023 Salı

Hermes- H 24 Eau De Parfum / 2022

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Bugün Hermes H 24 Eau De Parfum isimli parfümün tanıtımını yapmaktayız. Ekşimsi, buruk, tozlu, metalik, pudralı, tatlı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, deri, vanilya, misk, amber, meşe yosunu ve tütsü bu parfümü biçimlendirmektedir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiştir.

Notaları meşe yosunu, adaçayı, sklaren molekükü, nergis ve gül ağacı aromaları açıklanıyor.

Hermes- H 24 Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcında yer alan koku grubu, turunçgillerdir. Ekşimsi, buruk ve tozlu bergamot, limon ve ağaç kavunu vardır. Gene aynı karakterdeki ( tozlu, buruk, ekşimsi ) aromatik otlar bunu takip ediyor. Adaçayı, tarhun ve kişniş olabilir. Yarım saat sonra bu aromatik otlar daha yeşil ve ferah kokan ve aynı zamanda metalik yapıya dönüşecektir. Orta katmanda çiçeksi & baharatlı bir harman olduğunu zannediyoruz. Önce pudralı çiçeksi notalar sahne aldı. Nergis, papatya ve hanımeli tahminleri yaptım. Yalnız işin tam burasında, ütü buharına benzer bir sıcaklık ve metalik hissiyat söz konusudur. Sonra gene pudralı ve sıcak tarzda karanfil- kekik gibi baharatlar algıladım. Kapanış faslında da pudralı yapısal düzen devam ediyor : Misk, vanilya, deri ve amber bu anlamda sayılabilir. Parfüm gün boyunca tenimde etkili oldu. Ve en son yeşil kokan meşe yosunu ve sıcak tütsüler hissettim.

Hermes- H 24 Eau De Parfum isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çiçeksi & baharatlı aromalar ise, iç içe geçerek harmanlanmıştır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 2 saat sonra tene yerleşmiş oluyor. Devamında tensel koku formuna geçiyor. Yani fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Orta bölümden sonlara doğru gittikçe daha fazla etkili olan pudralı koku karakteri ve bundan kaynaklanan kademeli yapaylık nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş yeter. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder