11 Eylül 2023 Pazartesi

Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom EDT / 2022

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Lavanta, turunçgiller, meyveler, aromatik otlar, baharatlar, tütsü, odunsu notalar, vanilya ve amber içeriklidir. Sabunsu, tatlımsı, topraksı, sucul, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte lavanta, mandalina, ortada kakule, tütsü ve alt notalarda sedir ağacı ve paçuli aromalarına yer verilmiş.

Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom isimli parfümün başlangıcındaki lavanta, aromatik otlar ( incir yaprağı, nane ? ), meyveler ( incir ) ve turunçgiller ( mandalina, portakal ) tatlımsı, sucul, serin, ferah ve yeşil / bitkisel kokmaktadır. Ancak birkaç dakika içinde lavanta, iyice sabunsu hale gelecektir. Orta bölümü oluşturan aromatik, sıcak ve tatlı baharatlara ( kakule, muskat ), gene kendisi gibi tütsü notası eşlik ediyor. Kapanışa doğru geldiğimizde önce odunsu notaları, sonra da vanilya ve amber ikilisini görmekteyiz. Odunsu notalar sedir ağacı, paçuli ve sandal ağacıdır. Bunların genel yapısı sıcak, tatlı, yumuşak ve topraksıdır. Özellikle sedir ağacı tematik bir koku olarak öne çıkarken, dumanlı ve talaşlı bir hissiyat verir. Gene vanilya ve amber de sıcak ve tatlıdır. Hatta tütsü vurgusu aşağılara kadar inebilir.

Zadig & Voltaire- This Is Him! Vibes of Freedom isimli parfümde, aslına bakılırsa dengeli tatlılık ve sonradan sabunsu yapıya çevrilen lavanta hariç uyumlu notalar vardır. Lavanta notasının, ilerleyen saatlerde sabunsu yapı nedeniyle iyice yapaylaştığını kabul etmeliyiz. Genel olarak lavanta- incir yaprağı / incir- mandalina / portakal- kakule- tütsü- sedir ağacı çizgisinde bir koku ekseni olduğunu söyleyebiliriz. Diğer notalar yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleştiğini belirtmek yanlış olmayacaktır. Yalnız fark edilirlik ve kalıcılığının zayıf kaldığını, kısa süre içinde anladım. Çabuk terleyen yağlı teniniz varsa, bu konuda biraz daha şanslısınız ama fark edilirlik ve kalıcılık performansını takviye etmek için, her şartta gün içinde parfümü tazelemek gerekiyor. Çünkü, ancak belli kalitede bir erkeksi kolonya gibi davranıyor. Sabunsu lavantanın, koku kalitesini biraz aşağıya çektiğini kabul etsek dahi, tene özgürce sıkmakta bir sakınca yoktur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder