28 Kasım 2022 Pazartesi

Paco Rabanne- Pure XS For Her EDP / 2018

 















Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Şimdi Paco Rabanne- Pure XS For Her isimli parfümü değerlendireceğiz. Şuruplu, şekerli tatlı, kremsi, pudralı, kuru ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, hindistancevizi, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Bu parfümü iki farklı kategoriye koyabilirim : Gurme yönü de olan çiçeksi- oryantal parfüm ya da fujer tarza yakın şipre- çiçeksi parfüm.

Üst- patlamış mısır, vanilya, hindistancevizi,

Orta- ylang ylang, şeftali, portakal çiçeği, ambrette ( misk ebegümeci ), beyaz misk,

Alt- amber ağacı, sandal ağacı.

Paco Rabanne- Pure XS For Her isimli parfümün açılışında şuruplu- şekerli meyveler ( şeftali, aslan meyvesi, mango, ahududu ) ve şekerli çiçeksi notalar ( neroli, zambak, misk ebegümeci, siklamen ) birlikte yer alıyor. Aslında başlangıçta, bir bakıma tropik karakterli meyveler ve çiçeksi notalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu tropik karaktere koşut olarak, kremsi tonlamalar yapan vanilya- hindistancevizi ikilisini hissediyoruz. Devamında bu sefer pudralı tonlarda sarı çiçekler ( ylang ylang, hanımeli, mimoza ) var. Özellikle ylang ylang ve hanımeli baharatımsı vurgular yapıyor. Kapanış gurme notalarla olacaktır : Kuru kahve- çikolata ve odunsu notalar ( tatlı ve yapay sandal ağacı ).

Paco Rabanne- Pure XS For Her- Özet :

Gurme / çiçeksi- oryantal aromalar : Meyveler, baharatımsı kokular veren sarı çiçeksi notalar, kahve, çikolata, sandal ağacı.

Fujer tarza yakın şipre- çiçeksi aromalar : Şekerli meyveler & çiçeksi notalar, kremsi vanilya, pudralı çiçeksi notalar.

Paco Rabanne- Pure XS For Her isimli parfümde, aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra, pudralı çiçeklerin olduğu bölüme geçiliyor. Şekerli, kremsi ve pudralı yapısından dolayı : Dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var, çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılık yapıyor ve tene dengeli sıkılması gerekiyor ( üç- dört fıs ). Böylece ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Ayrıca odunsu notalardaki yapaylık da burun ve zihin algısını rahatsız edeceğinden, dikkatli kullanım gerektiriyor. Buna rağmen nota geçişleri başarılı verilmiş.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder