2 Aralık 2022 Cuma

Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum Intense / 2018

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, tozlu, sıcak ve yumuşak esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar, amber, bal ve karamel aromaları barındırıyor. Ambersi- çiçeksi grupta gösteriliyor. Ancak oryantal- çiçeksi bir yönü de var. 

Üst- bal, acı portakal, turunçgiller, turunçgiller,

Orta- kiraz, sümbülteber, portakal çiçeği, armut, jatamansi çiçeği,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, paçuli, sandal ağacı, amber ağacı, beyaz misk.

Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum Intense isimli parfüm, ballı- karamelli şekerli turunçgiller ve meyvelerle başlamaktadır. Portakal, mandalina, kiraz, vişne, armut ve ahududu olabilir. Devamında çiçeksi katman var. Yüksek kremsi rayihalar yapan çiçekler frezya, manolya ve yasemin biçimindedir. Hafifçe pudralı olabilen tozlu sarı çiçekler ise ylang ylang, sümbülteber, hanımeli ve nergis olabilir. Kapanışa değin, yalnızca kremsi notaları göreceğiz. Bunlar tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar ( paçuli ) ve amberdir.

Jean Paul Gaultier- Scandal By Night Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Burada bal ve karamelle tatlandırılmış turunçgiller ve meyveler ve bunu takip eden yüksek kremsilikteki çiçekler hoş ve baştan çıkarıcı rayihalarıyla beğenimizi kazanıyor. Ancak teknik olarak bakarsak, parfümün geneline yayılmış bulunan kremsi- şekerli- pudralı tonlamalar burun ve zihin algısını zorlayacağından, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve yapışıyor. Bundan sonra dışarıya karşı çok etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca kuvvetli kalıcılık yapmasının sebebi, genel koku gidişatındaki kremsi yapıyla açıklanabilir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder