23 Kasım 2022 Çarşamba

Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver EDP / 2018


























Hermes- Fransız moda markasıdır. Bugün, vetiver teması üzerine yoğunlaşan ve erkeksi kolonya tarzında olan, Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver isimli parfümü değerlendirmek niyetindeyim. Turunçgiller, biberli baharatlar, çiçeksi notalar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmektedir. Buruk, ferah, tuzlu, enerjik, tatlımsı ve kuru tonlamalar yapıyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Turunçgiller, vetiver, sichuan biberi ve bergamot gibi aromalar açıklanmış. Buna ilavelerimiz olacak.

Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver isimli parfümün açılışında yeşil- çimensi vetiver vurgusu yapılmış. Bu vetiver kullanımı, Guerlain- Vetiver parfümünü çağrıştırıyor. Devamında buruk turunçgilli vetiveri görmekteyiz. Buradaki turunçgiller biraz tuzludur. Bergamot ve portakal olabilir. Bunu kuru sedir ağacı takip ediyor. Orta bölümde sabunsu karakter yansıtan erkeksi çiçekler vardır. Sardunya ve iris tahmin edilebilir. Geri planda ise hafif biberli notalar- pembe biber hissediliyor. Bir miktar karanfil ve misk algıladım. Böylece sona gelinmekte.

Hermes- Terre D' Hermes Eau Intense Vetiver- özellikle vetiver temasını enerjik ve ferah kullanmış. Sabunsu tarzdaki çiçekler de, gene yeşil kokan- bitkisel yapıda olduğu için bu anlamdadır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür. Portakal ve karanfil gibi nokta vuruşlarıyla, sınırlı bir tatlılık sağlanmış. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Fark edilirlik ve kalıcılık performansı için, vetiver, sedir ağacı ve erkeksi çiçekleri baz alacağız. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende, odunsu notalarla etkili olmakta ve gün boyu kalıcılık sağlamakta. Bununla birlikte, gün içinde tazelemeye müsaittir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder