28 Ekim 2022 Cuma

Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli EDP / 2018

 















Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli isimli parfümü değerlendireceğim. Ekşimsi, tatlımsı, pudralı, şekerli, kuru, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunmakta. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, amber, tütsü, bal ve tütün aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- mate yaprağı, kakule, bergamot,

Orta- erik, osmanthus, yasemin,

Alt- bal, vanilya, tütün, sandal ağacı.

Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli isimli parfümün başlangıcında ekşimsi ve tatlımsı bergamot- erik gibi meyveler yer almıştır. Daha sonra baharatlar gelir. Tatlı ve biberli tonlamalar yapan tarçın- kakule ikilisi önemlidir. Orta katmanın devamında çiçeksi notaları görmekteyiz. Bunlar pudralı vurgularla yasemin ve iris olarak anlaşılıyor. Bununla birlikte tatlı baharatlar da, çiçeksi notaların etkisiyle pudramsı baharatlar formuna giriyor. Son bölümde diyebiliriz ki, gurme notalar hakimdir. Şekerli bal- amber, tatlı ve kuru tütün ve iyice sıcak / dumanı tüten kuru tütsü sayılabilir.

Giorgio Armani Prive- Bleu Lazuli isimli parfüm, bütün aromalarıyla Doğulu / Asyalı parfüm geleneğinin başarılı örneklerinden biridir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve fakat özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığa ulaşmakta. Baharatlı- pudramsı çiçeksi- gurme bazlı notalar kalıcılık ve fark edilirliğe olumlu etki yapmıştır. Ne var ki gene bu nota gruplarında görülen pudralı, şekerli ve yapay özellikler parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. Üç- dört fıs yeter. Şekerli bal amber ve tatlı tütünde yapaylık mevcuttur. Bunun dışında baharatlar oldukça enerjik, yumuşak ve aromatik tarzdadır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder