16 Kasım 2022 Çarşamba

Jimmy Choo- Man Blue EDT / 2018


























Jimmy Choo- İngiliz ayakkabı tasarım markasıdır. Bugün Jimmy Choo- Man Blue isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, vanilya, aromatik otlar, meyveler, odunsu notalar ve deri aromaları barındırıyor. Tatlı- şekerli, yumuşak, yapay ve kremsi tonlamalar yapmakta. Odunsu- aromatik kategoride gösteriliyor.

Üst- adaçayı, karabiber, bergamot, lavanta,

Orta- deri, selvi bitkisi, ambergis, elma, ananas,

Alt- sandal ağacı, vanilya, vetiver, paçuli.

Jimmy Choo- Man Blue- aromaların tene yerleşmesi ve koku gidişatı bakımından iki bölüme ayrılabilir :

Ana eksende, aromatik karabiber ve tatlı- yeşil lavanta açılışını, gene tatlı ve yapay deri aroması takip etmekte. Devamında tatlı ve enerjik meyveler ( elma, ananas ) var. Son bölümde şekerli vanilya baskındır. Buna kremsi paçuli destek veriyor. Ana eksendeki notalar, parfümün genel karakterini oluşturan baskın aromalar olmaktadır.

Ara nüanslarda, tatlı lavantadan sonra aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) geliyor. Şekerli vanilyadan önce tatlı sandal ağacı algılanıyor. Bu aromalar, baskın notaların geri planında yer alan ara geçişleri temsil ediyor. Ayrıca lavantalı- meyveli bölümde belli derecede ozonik- sucul hissiyattan bahsedilebilir.

Jimmy Choo- Man Blue isimli parfümde, özellikle şekerli vanilyaya dikkat edilmelidir. Burası baş ağrısına neden olacağı için, parfümü dengeli sıkmak şarttır. Ayrıca yapay deri notası da eleştiri alabilecek bir uygulamadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yalnız ana eksen ve ara nüans notaları birbiriyle yer değiştiriyor. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturacaktır. Kalıcılık ve fark edilirlik performansı aromatik- yeşil kolonya ölçüsündedir. Gün içinde tazeleme yapılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder