20 Kasım 2022 Pazar

Mancera- Hindu Kush EDP / 2018

 















Mancera- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Mancera- Hindu Kush isimli parfümü değerlendireceğiz. Tütsü, baharatlar, odunsu notalar, amber, reçineler ve vanilya içeriklidir. Tatlı, kuru, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- tütsü, okaliptüs, baharat çeşnişi, laden otu,

Orta- odunsu notalar, paçuli yaprağı,

Alt- amber, gayakum ağacı, vanilya kabuğu, beyaz misk.

Mancera- Hindu Kush- tütsülü tarzda tatlı ve sıcak baharatlarla başlıyor. Zencefil, kakule ve karabiber tahmin edilmektedir. Devamında tatlılık yükselerek yerinde kalmak kaydıyla, odunsu ( ahşapsı tonlar ) amber ve odunsu ( laden reçinesi ) vanilya sahne alıyor. Gene tatlı ama bu kez kuru odunsu notalarla ( öd ağacı ) sona geliniyor.

Mancera- Hindu Kush isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunun sebebi, koku gidişatında birbirine benzer aromaların olmasıdır. Tene oturduktan sonra, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği tespit ediliyor. Sıkıştan sonra 1 saat içinde, reçineler ve öd ağacı ile tene iyice yapışıyor ve sakinleşiyor. Tensel koku haline geliyor. Baharatlar, reçineler ve öd ağacı marifetiyle de, çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren güçlü kalıcılık yapıyor. Koku karakteri açısından ( tütsü, amber, baharatlar, vanilya, reçineler ) Doğulu- Asyalı Parfüm geleneğini sürdürmektedir. Yüksek tatlılık beni rahatsız etmese de, gene bu yüzden çok sıcakta sıkılmamasını ve tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmesini tavsiye edeceğim. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam vaktine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder