6 Aralık 2022 Salı

Hermes- Eau de Citron Noir EDC / 2018


























Hermes- Fransız moda firmasıdır. Bugün Hermes- Eau de Citron Noir isimli parfümü inceleyeceğiz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, sıcak, tatlımsı, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, baharatlı nüanslar, tütsü ve misk aromaları önemlidir. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösteriliyor.

Misket limonu, duman / tütsü, limon, siyah çay, ağaç kavunu ve gayakum ağacı notaları açıklanmış.

Hermes- Eau de Citron Noir- limon ve greyfurt tandanslı ekşimsi ve buruk turunçgillerle başlıyor. Bunu sabunsu çiçekler takip etmekte. Leylak ve siklamen olabilir. Orta katmanda, çiçeksi notalar, yeşil kokan ferah bir karakter kazanıyor. Portakal çiçeği ve sardunya olarak düşünüyoruz. Geri planda kişniş ve yeşil çay gibi biraz sucul bitkiler var. Ancak daha sonra koyu bir dumanlı tütsü  ve karabiber gibi kokan yumuşak baharatlar hissettim. Dumanlı vetiver ve tatlımsı miskle kapanış gerçekleşmekte.

Hermes- Eau de Citron Noir isimli parfüm, aslında turunçgilli- çiçeksi / odunsu kaliteli bir kolonya havasındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Zaten hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Çok fazla tatlılık yok. Onun yerine, turunçgillerin keskin burukluğu ve özellikle baskın çiçeksi notalardan gelen yumuşak sabunsuluk ve yeşil- bitkisel koku karakteri var. Orta bölümün sonlarındaki tütsü ve baharat sentezi ile kapanış faslını domüne eden odunsu notalar birbiriyle daha iyi uyum sağlamış. Kuşkusuz diğer aromalar da kendi içinde uyumlu ve dengelidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder