12 Aralık 2022 Pazartesi

Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy EDT / 2018



























Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy isimli parfümü değerlendireceğim. Buzlu, sucul, ozonlu, sıcak, ferah, tatlımsı, kremsi ve yumuşak yapıdadır. Aromatik otlar, denizel notalar, meyveler, lavanta, içkimsi hissiyat, çiçeksi notalar, deri, tütsü, vanilya ve misk içeriklidir. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- buzlu nane, deniz tuzu,

Orta- deniz notaları, vanilya, ambergris,

Alt- adaçayı, selvi bitkisi.

Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy- içkimsi hissiyat veren buzlu nane akoruyla açılıyor. Cin tonik gibi açılışı var. Gayet soğuk ve keskin bir karakter veriyor. Bununla aynı dönemde tuzlu deniz suyu aromaları sahne almakta. Tatlımsı lavanta ve elma gibi nokta vuruşları olabilir. Devamında aromatik yeşil bitkiler ( adaçayı, fesleğen ) gelmekte. Orta bölümde erkeksi yeşil çiçeksi notalar ( yasemin, lotus ) ağırlığını hissettiriyor. Aromatik otlar ve çiçeksi notalar toplamda sucul ve ozonlu yapısal özellik gösterecektir. Kapanışa doğru tatlı ve yapay notalar ( deri, misk ) devreye giriyor. Ayrıca tatlı vanilya ve tütsü de önemlidir.

Jean Paul Gaultier- Le Male In The Navy isimli parfüm, dengeli tatlılık ve başarılı nota geçişleri sunuyor. Sondaki yapaylık ve sentetiklik rahatsız etmez. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimne uyar. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilintilidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Merhaba.Gayet başarılı ve kalıcı bir parfüm.Özellikle açılışındaki deniz kokusu sizi gerçek anlamda sahilde hissetiriyor.Le male gibi şekerli değil ve baymıyor.Fresh ve temiz bir kokusu var.Severek kullandığım nadir güzel bir koku.

    YanıtlaSil