23 Ekim 2022 Pazar

Jimmy Choo- Fever EDP / 2018


























Jimmy Choo- İngiliz ayakkabı tasarım şirketidir. Bugün Jimmy Choo- Fever isimli bayan parfümünü değerlendireceğiz. Tatlı, şekerli, ekşimsi, kremsi, pudralı, tozlu ve yumuşak esintileri vardır. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, reçineler, tonka fasülyesi ve gurme notalar barındırmakta. Oryantal- vanilya kategorisinde gösteriliyor.

Üst- greyfurt, aslan meyvesi, erik,

Orta- kediotu, vanilya orkidesi, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- benzoin, tonka fasülyesi, sandal ağacı, kahve, fındık, vanilya.

Jimmy Choo- Fever- şekerli meyvelerle açılmakta. Aslan meyvesi ve ahududu olabilir. Bunu ekşimsi ve mayhoş tonlarda erik destekliyor. Parfümün genelinde yüksek tatlılık ve şekerlilik olduğundan, tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Üç- dört fıs yetecektir. Orta katmanda tamamen çiçeksi notaların egemenliği söz konusudur. Yalnız burada koku formları bakımında bir karmaşa ve düzensizlik mevcuttur. Şöyle ki, kadifemsi- baharatlı orkide ve kremsi yasemin, birbirini koku benzerliği çizgisinde dengelese de, pudralı verilmiş kediotu, bu koku formundan ayrılmakla, çiçeksi katmanın son kertesinde dengeyi bozuyor. Devamında gelen vanilyalı reçineler ve tonka fasülyesi de tekrar şekerli tatlılığa yol açtığı için ( pudralı- şekerli & tatlı koku nüansları birbiriyle çelişkilidir ), gene dengeli dozaj verilmesi uyarısını yapmam gerekiyor. Kapanıştaki tozlu kahve ve tatlımsı fındık aromalarını çok beğeniyoruz. Yani bu parfümü başlangıçta dengeli sıkarsanız, sonlara doğru tene yapışan güzel gurme notalarından keyif alabilirsiniz.

Jimmy Choo- Fever isimli parfümde şekerli meyveler, çiçeksi katman ve genelde gurme notalar biçiminde toplanabilecek katmanlar vardır ve yavaş bir akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve güçlüdür. Çok sıcakta sıkılmaz. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerine uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder