14 Aralık 2022 Çarşamba

Narciso Rodriguez- Rouge EDP / 2018

 















Narciso Rodriguez- ABD moda markasıdır. Şimdi Narciso Rodriguez- Rouge isimli kadın parfümünü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, pudralı, tozlu, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Meyveler, misk, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- iris, gül,

Orta- misk, sümbülteber,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, beyaz sedir ağacı özü, sedir ağacı, sandal ağacı, vetiver.

Narciso Rodriguez- Rouge- şekerliliğe kaçan ferah tatlı meyvelerle açılıyor. Kuş üzümü, ahududu ve aslan meyvesi tahmin ediliyor. Devamında çiçeksi katman sahne alacaktır. Tatlı ve kremsi çiçeksi notalar ( gül, iris, yasemin ) ve pudralı ve tozlu sarı çiçeksi notalar ( ylang ylang, kediotu, sümbülteber, mimoza ) birbirini takip etmekte. Pudralı çiçeklerin son kısmında, gene onlar gibi pudralı misk var. Daha sonra tamamen kremsi aromalara geçiliyor. Toplamda tonka fasülyesi ve odunsu notalar ( sedir ağacı, sandal ağacı ) yer alıyor. Tenden böylece ayrılmakta.

Narciso Rodriguez- Rouge isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Ancak şekerli, kremsi, pudralı ve tekrar şekerli- kremsi yapısal düzenle sıralanan aromalar- bu kadar birbirine benzemez aromanın tende sık sık yer değiştirmesi, burun ve zihin algısı açısından yorucu olabilmekte ve baş ağrıtma potansiyeli taşımaktadır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gayet hızlı akışkanlıkla pudralı miskli çiçeklere geçiliyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Kremsi ve pudralı aromaların baskın niteliği, iki sonuç ortaya koyuyor : Çabuk terleyen yağlı tende üç boyunca etkili olan kalıcılık ve parfümün ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olması. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder