8 Ağustos 2022 Pazartesi

Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector / 2017

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, pudralı, sabunsu, metalik, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar, içkimsi notalar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- rom, gül, mandalina,

Orta- nergis, orkide,

Alt- vanilya, amber, tonka fasülyesi, sandal ağacı.

Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector- içkimsi notalar ve çiçeksi notalarla açılmıştır. Metalik rom ve tatlı gül hissediliyor. Bunu pudralı ve baharatlı sarı çiçeksi notalar takip etmekte. Ylang ylang, mimoza ve orkide olabilir. Devamında yoğun bir sabunsuluk var : Sabunsu çiçekler devreye girebilir veya pudralı çiçeksi notalar sabunsu vurgulara çevrilmiş olabilir. Banyo sabunları gibi kokular algıladım. Papatya, nergis, leylak ve kediotu tahmin ediyorum. Bunlara gene aynı koku formunda ( banyo sabunları kokan ) misk katılıyor. Pudralı tonka fasülyesiyle sona gelinmekte.

Jean Paul Gaultier- Classique Eau De Parfum Collector isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene yerleşiyor. Bunu takiben dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Yoğun pudralı- sabunsu aromalar ve genele yayılan sıcaklık, kalıcılık ve fark edilirliğe yüksek performans katmıştır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde değerlendirebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder