17 Ağustos 2022 Çarşamba

Tom Ford- Noir Anthracite EDP / 2017



























Tom Ford- ABD moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Noir Anthracite isimli parfüm hakkında konuşacağız. Koyu, tozlu, küflü, yumuşak, sıcak & serin, tatlımsı ve kuru rayihaları var. Turunçgiller, odunsu notalar, baharatlar ve tütsü aromaları belirgindir. Şipre grubunda gösterilmektedir.

Üst- bergamot, sichuan biberi, zencefil,

Orta- baharat çeşnisi, çiçeksi notalar,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, abanoz ağacı.

Tom Ford- Noir Anthracite isimli parfümün koku sıralaması bize göre şöyle oluşmuştur :

Bergamot : Parfüm ferah, tatlımsı ve yeşil kokan bergamot aromasıyla açılıyor. Bunu kişniş, papirüs ve yeşil çay tarzında aromatik otlar destekliyor. Başlangıç tamamen ferah, yumuşak ve bitkisel yapıdadır.

Karabiber : Tom Ford- Noir Anthracite- orta bölümde sıcak biberli baharatları kullanmış. Karabiber ana temadır. Turunçgil tandanslı enerjik ve yumuşak baharatlar, bir karışım ve harman sunuyor. Kuru tonlarda verilen karabiber elbette burada baskındır.

Sedir ağacı & ahşapsı notalar : Son bölümde, odunsu notaları koyu, küflü, dumansı / tütsülü rayihalar salan sedir ağacı yönetmektedir. Bu hissiyat kapanışta tozlu ve yumuşak ahşap vurgularına çevrilecektir.

Tom Ford- Noir Anthracite- çok değişmeyen ve genelde düz çizgide giden bir koku karakteri yansıtıyor. Bergamot, karabiber ve sedir ağacı notaları ana geçişleri ve koku katmanlarını meydana getiriyor. Sırasıyla bu notaları algılıyoruz. Diğerleri yardımcı elemandır. Aromalar uyumludur ve çok az tatlılık vardır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fark edilirlik tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Yalnız sabah saatlerinde ve çok sıcak havalarda dozajına dikkat edilmelidir.

Tom Ford- Noir Anthracite- bir çeşit taş kömürü olan antrasit isimli kaya türünden esinlenilerek tasarlanmış.

Antrasit isimli taş kömürü hakkında çeşitli kaynaklarda bazı bilgiler veriliyor : Siyah, füme veya koyu gri renginde, camsı ve parlak yapıda kaya türüdür. En değerli, en dayanıklı ve yüksek kalorili kömür çeşidi olarak bilinir. Sert ve saydamdır. % 95' i karbondan oluşur, saflık derecesi çok yüksektir. Nem içeriği düşüktür. Doğal bir katı yakıt çeşididir. Koku ve duman çıkarmadan, zorlukla tutuşup yanar ve yandığında çok fazla ısı verir. Doğada sınırlı miktarda bulunduğundan, çok değerlidir. Isınmadan çok, kimyasal reaksiyonlarda indirgeyici olarak kullanılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum:

  1. Tom Ford une valeur sûre. A la fois simple et puissant. Une simple bouteille aux allures d’une pièce de tissu. Vraiment intelligent.

    YanıtlaSil
  2. başarılı, ama koklamadan almayın genel kullanıcıya hitap etmiyor, başınızı dahi ağrıtabilecek kadar sivri bir koku

    YanıtlaSil