22 Kasım 2022 Salı

Bond No. 9- Dubai Platinium EDP / 2018


























Bond No. 9- ABD merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Bond No. 9- Dubai Platinium isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Kaynaklarda bayan parfümü olarak tanıtılıyor. Ancak erkek kullanımına daha yakındır. Baharatlar, vanilya, tütsüler, odunsu notalar ve reçinelerle şekilenmiş. Genelde tatlımsı rayihaları belirgindir. Sıcak, tozlu, yapay ve bir miktar ferah esintiler de sunar. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- tütsü, pembe biber, kakule,

Orta- zencefil, sedir ağacı, laden otu, vanilya,

Alt- agar / öd ağacı, kaşmir ahşabı, papirüs.

Bond No. 9- Dubai Platinium- kakule- pembe biber- zencefil sıralamasıyla başlıyor. Bunlar tütsülü ve tatlı baharatlardır. Elbette tütsüden dolayı yüksek sıcaklık da verir. Bunu takip eden ağaç reçineleri ( laden reçinesi ) de, başlangıçtaki koku formuyla özdeştir. Yapay öd ağacı ve tatlı vanilya ile sona gelinir. Gene sıcaklık ve son bölüme özgü olarak yüksek şekerli tatlılık görüyoruz.

Bond No. 9- Dubai Platinium isimli parfüm, şekerli hissiyata varan tatlılık, yapaylık ve tozlu biçimler nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört yeter. Sadece sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olabilir. Başka türlü kullanılmaz. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde tercih edilir. Çabuk terleyen yağlı tende pembe biber, zencefil, laden otu, öd ağacı ve vanilya çizgisinde daha yüksek oktanlı bir kalıcılık ve fark edilirlik yapar. İki gün boyunca güçlü kalıcılık sağlar. Sahibine ve dışarıya yönelik etkili fark edilirliği vardır. Hızlı akışkanlıkla baharatlı karakterini bulup tene yapışmaktadır. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır : Tütsülü- baharatlı- ağaçsı harman ve vanilya katmanı.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder