9 Aralık 2022 Cuma

Dolce & Gabbana- Garden EDP / 2018

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Dolce & Gabbana- Garden isimli bayan parfümü olacaktır. Çiçeksi notalar, turunçgiller, hindistancevizi, vanilya, badem, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Kremsi, şekerli, tatlı, sabunsu, pudralı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösteriliyor.

Üst- manolya, neroli, mandalina,

Orta- hindistancevizi, frangipani, ylang ylang,

Alt- vanilya, badem sütü, sandal ağacı.

Dolce & Gabbana- Garden isimli parfümün açılışını kremsi ve şekerli çiçeksi notalar ( mimoza, manolya, neroli, portakal çiçeği ) ve turunçgiller ( mandalina, portakal ) yapmıştır. Gene kremsi tarzda hindistancevizi aroması bunu destekliyor. Orta katmanda da oldukça sabunsu rayihalar salan çiçeksi notaları görmekteyiz. Sümbül, kediotu, ylang ylang ve frangipani olmalıdır. Kremsi ve pudralı koku değişimleri gösteren son bölüm vanilya, badem, amber ve sandal ağacı merkezli odunsu notalardan oluşmaktadır. Özellikle bu bölümde yapaylık dikkat çekiyor.

Dolce & Gabbana- Garden isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış olan sıcaklık, şekerli tatlılık, kremsilik ve pudralılık ile birlikte kapanıştaki yapaylık da düşünülürse, fark edilirlik ve kalıcılık değerlerinin artması ve fakat bu durumda tene dengeli sıkılması mecburiyeti anlaşılabilir bir husustur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder