13 Aralık 2022 Salı

Bond No. 9- New Bond Street EDP / 2018



Bond No. 9- ABD  kökenli moda markasıdır. Bugün Bond No. 9- New Bond Street isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Kremsi, tatlı, şekerli ve yapay esintileri var. Gurme notalar, turunçgiller, baharatlar, deri ve odunsu notalar içerklidir. Oryantal- vanilya grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, karabiber, vadi zambağı,

Orta- kakao, kahve, kestane,

Alt- paçuli, vanilya, sandal ağacı, deri ağacı.

Bond No. 9- New Bond Street isimli parfümün açılışını yapan kremsi turunçgiller, bergamot ve portakal tandanslı olmalıdır. Şekerli baharatlar bunu takip etmekte. Tarçın ve kakule hissediliyor. Gurme notalardan tatlı kahve- kakao ikilisi, orta katmanda baharatları desteklemiş. Son kısımda odunsu notalar ve deri aroması var. Kremsi paçuli, şekerli sandal ağacı ve yapaylık barındıran tatlı deri vurguları kapanışı oluşturuyor.

Bond No. 9- New Bond Street- genelde tatlı, şekerli ve kremsi tonlamaları nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Zaten çabuk terleyen yağlı tende 1, 5 gün boyunca kuvvetli kalıcılık sağlıyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Bununla birlikte nota geçişleri başarılı yapılmış. Turunçgiller, baharatlı- gurme harman ve odunsu- deri katmanı yapılanması var. Bu katmanlar sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yapışma eğilimindedir. Fakat tende olgunlaşması için iki saat gerekecektir. Çünkü özellikle gurme notaların karakteri geç şekilleniyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder