1 Aralık 2022 Perşembe

Parfums de Marly- Delina Exclusif EDP / 2018

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Bugün Parfums de Marly- Delina Exclusif isimli bayan parfümünü konu seçtim. Meyveler, turunçgiller, hindistancevizi sütü, çiçeksi notalar, odunsu notalar, tütsü, amber ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, metalik, yumuşak, ferah, biraz sucul, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- aslan meyvesi, armut, bergamot,

Orta- gül, agar ağacı ( öd ağacı ), tütsü,

Alt- vanilya, amber, odunsu notalar.

Parfums de Marly- Delina Exclusif isimli parfümün başlangıcında, bir miktar şekerli tatlılık barındıran ve tropikal özellikler de taşıyan meyveler ve turunçgiller var. Aslan meyvesi, armut, kayısı ve bergamot seçiliyor. Buna hindistancevizi sütü katılıyor. Devamında tatlı gül merkezli çiçeksi notalar sahne alacaktır. Ancak şakayık ve lotus da buna eşlik edebilir. Tene oturma devresinde çiçekler biraz sucul yapıya tahvil ediyor. Metalik tatlılık veren odunsu notalar ( öd ağacı )- tütsü ikilisiyle kapanışa doğru gidiliyor. Son bölümde tatlı amber- vanilya kombinesi görülecektir.

Parfums de Marly- Delina Exclusif isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği büyük ölçüde tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Ne var ki, tene yerleşmesi tamamlanınca, yaklaşık 1 saatlik dilim içinde dışarıya karşı biraz daha etkili bir fark edilirliği olabiliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Genelde oldukça enerjik ve ferah yapıdadır. Meyveli- çiçeksi kısım serin, diğer aromalar ( özellikle amber- vanilya ) sıcak esintiler sunuyor. Odunsu notalar, amber ve vanilya eksenindeki yapaylık beni pek rahatsız etmedi. Bu sayede tene özgürce sıkılabilir. Şekerli tatlılıkla birlikte, aromaların genel yapısının da yoğunluğunu düşünürsek, kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin yüksek olması anlaşılabilir bir durumdur. Bu haliyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu var. Hatta günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder