13 Ağustos 2022 Cumartesi

Comme des Garcons- Floriental EDP / 2017



























Comme des Garcons- Japon moda ve parfüm markasıdır. Bugün Comme des Garcons- Floriental ismini taşıyan parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, ekşimsi yumuşak, tozlu ve keskin olabilen koku nüanslarına sahiptir. Meyveler, baharatlar, reçineler, amber ve odunsu notalarla şekilleniyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmektedir. Notalar katman halindedir ve sırası geldikçe devreye girer.

Notaları pembe biber, erik, tütsü, laden otu, sandal ağacı ve vetiver olarak açıklanıyor. Klasik Comme des Garcons notaları, dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar barındırmakta.

Comme des Garcons- Floriental- keskin karabiberle başlıyor. Bunu ekşimsi- tatlı meyveler ( vişne, erik ) takip ediyor. Orta kısımda baharatlar biraz daha yumuşak ve aromatik hale gelecektir. Biber ve tütsü biçimine girecektir. Sonlara doğru önce kremsi amber ve sonra reçineli amber teması sahne alıyor. Böylece kapanışa geliniyor. Yumuşak tonlardaki baharatlar ve odunsu notaların etkisiyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Comme des Garcons- Floriental- hızlı akışkanlıkla hemen karakterini buluyor ve tene yerleşiyor, tene yakın kalıyor. Tene yerleşme dönemindeki koku değişimlerine bakmak gerekecektir: Başlangıçtaki ekşimsi meyveler, içkimsi meyvelere çevriliyor. Ayrıca sonlarda odunsu notalar belirginleşiyor. Kuru ahşapsı tonlarda öd ağacı hissediliyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kalıcılık da, çabuk terleyen yağlı tende bir güne ulaşmaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder