25 Nisan 2022 Pazartesi

Christian Dior- Eau Sauvage Parfum / 2017

 














Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- Eau Sauvage Parfum ( 2017 ) isimli parfüm hakkında konuşacağız. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyveler, lavanta, çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar, deri, baharatlar, tonka fasülyesi, meşe yosunu, reçineler ve amber içeriklidir. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor.

Üstte ağaç kavunu, bergamot, lavanta, ortada vetiver ve alt notalarda elemi reçinesi aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Christian Dior- Eau Sauvage Parfum ( 2017 ) isimli parfümün başlangıcı ekşimsi, buruk ve tatlımsı rayihalar salan turunçgillerle yapılmıştır. Bergamot, limon ve ağaç kavunu olmalıdır. Sonrasında şekerli lavanta baskındır. Buna gene şekerli çiçeksi notalar ( neroli, zambak ) ve meyveler ( kavun ) katılıyor. Çok tatlı olmayan vanilya, odunsu notalar ( vetiver ) ve misk aromaları parfümün kapanışını yapacak gibi duruyordu... Ya da ben öyle zannettim. Fakat buraya kadarki kısım, parfümün birinci bölümü olarak nitelenebilir. Devamında ikinci bölüm başlıyor. Burada ilk önce, yumuşak ve düz bir deri notasıyla karşılaşıyoruz. Sonra da tatlımsı ve sıcak baharatlar ( baskın karanfil- kakule ) sahne almaktadır. Bunu gayet şekerli ve elbette yapay bir tonka fasülyesi ve reçineler ( elemi reçinesi ) takip ediyor. Ardından yapay tatlılık veren meşe yosunu- amber kombinasyonu geliyor. Gene yapaylıktan kurtulamayan tatlı odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve vanilya ikilisi kapanışı işaretlemiştir. 

Christian Dior- Sauvage Parfum ( 2017 ) isimli parfüm, aslında şipre tarzında kaliteli bir limon kolonyası gibi açılıyor. Bu anlamda parfümün ilk bölümünde centilmen ve beyefendi bir hava var. 70' lerin- 80' lerin biraz eski kokan parfümlerini andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Bütün aromaların tene oturması elbette biraz zaman alıyor. Çok yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene tamamen yerleşiyor. İlk bölümde, fark edilirliği sakin ve tene yakın kalma eğiliminde iken, ikinci bölümde yavaş yavaş dışarıya karşı hafifçe esmeye başlıyor. Çabuk terleyen yağlı ten söz konusu olduğunda, 1, 5 gün süreyle kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış şekerli tatlılık ve ikinci bölümün ortalarından itibaren başlayıp kapanışa değin etkili olan bariz yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık artmasına rağmen koku karakteri bozulmaya ve aşınmaya uğramış ve bu durum da tene dengeli sıkılması gerekliliğine yol açmıştır. İdeal sonbahar- kış / serin yaz günleri, soğuk hava ve akşam kokusudur. Günlük kullanıma uydurma riskine hiç girilmemelidir. Çünkü şekerli ve yapay rayihalar baş ağrıtabilir. En iyisi dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde faydalanmaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder