17 Eylül 2022 Cumartesi

Valentino- Uomo Acqua EDT / 2017


























Valentino- İtalyan moda markasıdır. Bugün, Valentino- Uomo Acqua isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, sucul, pudralı, ve tozlu esintiler sunmakta. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, aromatik otlar ve deri aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Deri grubunda gösterilmektedir.

Üstte mandalina, domates, ortada adaçayı, paçuli, alt notada deri ve iris aromaları açıklanmış.

Valentino- Uomo Acqua- tatlı narenciyeler ve ferah ve sucul aromatik bitkilerle başlıyor. Mandalina baskındır. Ekşimsi bergamot da hissediliyor. Buna adaçayı ve kişniş katılıyor. Devamında yeşil kokan, ferah paçuli geliyor. Yumuşak deri notası ve pudralı erkeksi çiçeksi notalar sonlara doğru etkili ve baskın olmakta. İris ve yasemin gibi çiçekleri sayabiliriz. Tende kalan son nota, pudralı misk oluyor.

Valentino- Uomo Acqua ( Su ) isimli parfüm, aslında üç değişik koku katmanı veriyor...

- Açılışta narenciye esintileri ve aromatik otlarla, ferah limon kolonyası gibi kokuyor. Burada tatlı ve biraz asitli mandalina ve yeşil kokan adaçayı egemen unsurdur. Hatta kuru meyvemsi hissiyat ( erik ) da olabilir.

- Sonrasında odunsu notalar ( paçuli ) bile bu yeşil- bitkisel koku formunu sürdürmekte.

- Kapanışta koku karakteri bariz şekilde değişiyor= Pudralı ve bir miktar tozlu erkeksi çiçekler ve ferah deri notası harmanlanmış.

Böylece aromaların harman halinde iç içe geçtiğini, ama her katmanda farklı koku biçimlerinin olduğunu görürüz. Basit, sade ama gösterişli ve sürprizli bir harman vardır... Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar verilmiş.

Valentino- Uomo Acqua- ferah erkeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle değerlendirilmelidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Pudralı çiçekler bile rahatsız edici sayılmaz. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder