16 Ekim 2022 Pazar

Mancera- Gold Aoud EDP / 2017

 















Mancera- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Mancera- Gold Aoud isimli parfümü değerlendirmek istiyoruz. Turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar, çiçeksi notalar, amber, misk ve vanilya bu parfümü biçimlendirmiştir. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, yapay, ilacımsı, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösteriliyor.

Üst- agar ağacı ( öd ağacı ), mandalina, karabiber, safran, bergamot, limon,

Orta- gül, yasemin, paçuli,

Alt- amber, beyaz misk, sandal ağacı, sedir ağacı, vanilya, gayakum ağacı ( öd ağacı ), deri.

Mancera- Gold Aoud isimli parfümün başlangıcını yapmış olan turunçgiller ( mandalina, bergamot, limon ) ve baharatlar ( karabiber, kakule ) gayet ferah bir tatlılığa sahiptir. Bunu tatlımsı, ilacımsı ve yapay odunsu notalar ( öd ağacı teması ) takip edecektir. Orta katmanda çiçeksi notaların ağırlıkta olduğunu göreceğiz. Şekerli gül ve yasemin öncelikle hissediliyor. Sonrasında safran, kediotu ve gül gibi çiçeklerin yanı sıra deri notası da pudralıdır. Kapanış bölümünde kremsi, şekerli ve yapay rayihalarla amber, misk ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar bulunmaktadır. Son fazda misk notası pudralı olacaktır.

Mancera- Gold Aoud isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Oldukça yavaş akışkanlıkla, iki saat içinde tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli dozaj verilmesi icap eder. Üç- dört- fıs yeter. Sıcaklık genele yayılmıştır. Aynı minvalde, neredeyse genele yayılmış olan ( öd ağacı- misk çizgisi kapsayan ) şekerli kremsilik, pudralılık ve yapaylıktan ötürü kalıcılık ve fark edilirlik performansı yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılması zorunlu kılmıştır. Aksi takdirde baş ağrıtma veya burun ve zihin algısını zorlama olasılığı vardır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder