2 Eylül 2022 Cuma

Calvin Klein- Obsessed For Men EDT / 2017


























Calvin Klein- ABD moda şirketidir. Şimdi Calvin Klein- Obsessed For Men isimli parfümü yorumlayacağız. Buruk, ekşimsi, metalik, kuru, tozlu ve yumuşak esintileri var. Baharatlar, aldehitler, turunçgiller, misk, lavanta, vanilya, deri ve çiçeksi notalar barındırıyor. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmektedir.

Üst- greyfurt, sichuan biberi, kakule, limon, lavanta,

Orta- sedir ağacı, laden otu, deri, sardunya, ananas,

Alt- vanilya, paçuli, amboxan, amber ağacı, tarçın.

Calvin Klein- Obsessed For Men- deri, baharatlar ve vanilya haricinde, bütün notalarıyla Cerruti- Cerruti 1881 Pour Homme isimli parfüme benzemektedir.

Şimdi Cerruti- Cerruti 1881 isimli parfüme benzeyen aromalarından bahsedelim :

Calvin Klein- Obseessed For Men isimli parfüm, yumuşak ve ferah aldehitlerle başlıyor. Bundan sonra Cerruti- Cerruti- 1881 Pour Homme isimli parfüme atıf yapacak şekilde tozlu ve metalik turunçgiller ve yeşil ferah kokan aromalar ( lavanta, erkeksi yeşil çiçeksi notalar ) sahne alacaktır. Limon ve bergamot turunçgilleri oluşturmuştur. Bunlar tene oturma evresinde buruk ve ekşimsi kokacaktır. Sardunya, karanfil ve gül çiçeksi notaları temsil eder.

Calvin Klein- Obsessed For Men- orta katmanın devamındaki yapaylık barındıran tatlı deri ve kuru baharatlar ( tarçın- biber ) ve son bölümde yer alan yapay misk ve tatlımsı vanilyayla kendine özgü koku formuna yöneliyor.

Calvin Klein- Obsessed- For Men- turunçgiller, lavanta ve çiçeksi notalar ile aromatik- fujer kolonyası gibi davranıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğundur. Sonradan sakinleşip yumuşar. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık yapabiliyorsa, bunu zannediyorum, deri, baharatlar ve vanilya aromalarına borçludur. Yalnız kuru baharatlardan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Nota geçişleri başarılı olmasına karşın, yapay deri ve misk baş ağrıtabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder