21 Eylül 2022 Çarşamba

Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral EDT / 2017




























Issey Miyake- Japon moda firmasıdır. Bugün Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral isimli parfümü konuşacağız. Turunçgiller, deri, aromatik otlar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, ferah, metalik ve yumuşak yapısı var. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst notada misket limonu, kişniş, ortada deri, altta amber ağacı ve odunsu notalar açıklamış. Buna ilaveler yapacağız.

Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral isimli parfüm, tatlı ve metalik misket limonu ile canlı ve enerjik bir açılış yapıyor. Sonrasında limonlu deri notası gibi özgün ve farklı bir uygulamayı çok takdir ettim. Yumuşak sedir ağacı, gayet temiz ve pürüzsüz vurgularıyla orta katmanı domine etmekte. Sonralara doğru aromatik otlar kendini gösteriyor. Fesleğen ve kişniş, sucul- ozonik ve yeşil kokan hissiyat vermekte. Keskin çam reçinesini de kapanışta beğendiğimiz aroma olarak kaydedelim.

Issey Miyake- Nuit D' Issey Bleu Astral- aslında her şeyiyle ve bütün katmanları ile ferah bir parfüm... Bu ferahlık özellikle misket limonu, sedir ağacı ve çam reçinesi çizgisinde çok belirgindir. Açılışta kontrollü ve bilinçli seçim olduğu düşünülen metalik turunçgiller bile kusurlu sayılmaz. Zaten parfümün genelinde her daim kendini dayatan sucul- ozonik hissiyat söz konusudur. Yani ismindeki Nuit : Gece- Karanlık vurgusuna rağmen, karşımızda son derece Açık- Aydınlık bir parfüm var... Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli erkeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik, gün içinde tazeleme ile arttırılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar mevcuttur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder