14 Eylül 2022 Çarşamba

Sospiro- Diapason EDP / 2017


























Sospiro- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bu marka, İtalyan resim, müzik, opera ve tiyatro sanatlarından ilham alarak parfüm üretiyor. Akdeniz iklimine özgü narenciyeleri, aromatik otları ve ağaç kokularını parfümlerinde nota olarak kullanıyor.

Bugün esasen amber temalı bir koku olan Sospiro- Diapason isimli parfüme biraz değineceğiz. Tatlı baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve reçineler ile biçimlenmekte. Tatlı, yumuşak, pudralı sıcak ve kremsi esintileri var. Firmanın sitesinde odunsu- amberli, diğer kaynaklarda ise odunsu- çiçeksi/ misk kategorisinde gösteriliyor.

Üst- gül, sardunya,

Orta- gayakum ağacı, sedir ağacı,

Alt- amber, vetiver, misk.

Sospiro- Diapason- tatlı gül ve pudralı safranla başlangıç yapıyor. Devamında safran & sardunya harmanıyla baharatlı çiçeklere tahvil ediyor. Orta bölümde hem baharatlı çiçeksi notalar hem de tatlı ve yumuşak baharatlar ( tarçın, kakule ) var. Bunu yeşil kokan ferah vetiver takip ediyor. Son kısımda dumanlı ve sıcak kokular belirginleşiyor. Tütsü olabilir. Yumuşak tarzda öd ağacı var. Reçineli amber aromalarıyla kapanış olmakta.

Sospiro- Diapason- amber temasını büyük ölçüde en sona saklamış. Tenden en son ayrılan nota olan amber, reçineli- tütsülü ve odunsu yapısıyla tene yapışkan ve sıcak biçimde tutunuyor ve uzun süre esiyor. Öd ağacının yumuşak kullanılması, vetiverin yeşil- çimensi kokması ve tatlı baharatlardaki sükûnet ve dinginlik... hepsi başarılı ve güzel uygulamalardır. Böylece dengeli tatlılık ve uyumlu aromalara ulaşılır. Hatta vetiver, çiçeksi notaların bile orta bölümde yeşil ve ferah kokmasına yol açmıştır. Aromalar genelde harman halinde ve iç içe geçmiş olarak algılanıyor.

Sospiro- Diapason isimli parfüm, erkek ve kadın kullanımına yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturur. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonrasında sakinleşir ve tene yakın kalır. Kalıcılığı ise, çabuk terleyen yağlı ten baz alındığında gün boyu sürmektedir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder