30 Eylül 2022 Cuma

Thierry Mugler- A Men Kryptomint EDT / 2017
























Thierry Mugler- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Thierry Mugler- A Men Kryptomint isimli parfümü inceliyoruz. Sucul ve ozonik notalar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya, tonka fasülyesi ve gurme notalar barındırıyor. Kremsi, tatlı, şekerli, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilmiştir.

Üstte nane, adaçayı, ortada sardunya, alt notada paçuli, tonka fasülyesi, çikolata, kahve ve vanilya aromaları açıklanmış.

Thierry Mugler- A Men Kryptomint isimli parfüm iki farklı koku katmanına göre değerlendirilebilir :

1- Sucul ve ozonik karakterde yeşil aromalar : Bunlar parfümün açılış ve orta bölümünü tamamen domine etmektedir. Aromatik otlar, lavanta ve erkeksi çiçekler bu anlamdadır. Yumuşak ve enerjik nane- adaçayı ile başlangıç yapılıyor. Hemen tatlı lavanta yönetiminde gül ve sardunya gibi çiçeksi aromalar sahne almakta. Bu bölüm uzun sürüyor.

2- Gurme aromalar : Thierry Mugler- A Men Kryptomint isimli parfüm, yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleştiği zaman, koku karakteri büsbütün değişiyor. Kremsi paçuli, şekerli vanilya- tonka fasülyesi ve tatlı çikolata & kakao vurguları kapanış bölümünü dolduracaktır. Kuşkusuz tatlı / şekerli hissiyatın yoğunluğu, parfümü dengeli sıkmayı gerektiriyor. Dört- beş fıs yeter.

Thierry Mugler- A Men Kryptomint- başlangıçta ve orta katmanda ferah ve uyumlu aromalar, ancak son bölümde yapay ve sentetik koku biçimleri sunmakta. Birbirine tezat oluşturan ve sırasıyla devreye giren koku katmanlarından dolayı, kullanımı biraz zor olacaktır. Günün farklı farklı saatlerine göre dengeli dozaj verilmelidir. Sabahleyin kullanılması tavsiye edilmez. Daha ziyade akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılabilir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Fark edilirliği her zaman yoğun ve güçlüdür. Gurme notaların etkisi ile çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder