7 Eylül 2022 Çarşamba

Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum / 2017



























Burberry- İngiliz moda markasıdır. Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Koyu, tozlu, pudralı, tatlımsı ve ferah esintileri vardır. Aromatik otlar biberli baharatlar, odunsu notalar ve vanilya bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- odunsu kategoride gösteriliyor.

Üst- greyfurt, kakule, tarhun,

Orta- lavanta, sedir ağacı, muskat,

Alt- paçuli, amber, sandal ağacı, vetiver, benzoin, tarçın.

Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum isimli parfüm,  yeşil kokan ferah aromatik otlarla açılıyor. Bu aromalar, parfüm tene oturduktan sonra tatlımsı yeşil lavanta, yeşil- sucul bitkiler ve hatta yeşil- çimensi vetiver biçiminde olgunlaşacaktır. Nane baskındır. Kişniş ve kuru ot olarak tarhun olabilir. Orta bölümde biberli baharatlar var. Bunların içinde kuru tarçın baskın durumdadır. Bunu odunsu notalar desteklemekte. Kuru tarçın ve tozlu- topraksı paçuliyle sona doğru yaklaşılıyor. Kapanışta ikisi de pudralı verilmiş vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) bulunuyor.

Burberry- Mr. Burberry Eau De Parfum isimli parfüm başlangıçta, birbiriyle zaman içinde yer değiştiren yeşil kokan / bitkisel aromaları kullanmış. Bu bölüme yeşil notalar harmanı diyelim. Çünkü iç içe geçmiş olarak algılanıyor. Bunu tarçın- paçuli katmanı ve pudralı notalar katmanı takip etmekte. Bunlar da sırasıyla devreye giriyor. Gayet yavaş akışkanlık var. İlk anda dışarıya karşı esen bir fark edilirlik, sonra da tene yakın kalma söz konusudur. Tatlımsı- kuru tarçın, biraz burun algısını zorlayabilir. Onun dışındaki notalar dengeli ve uyumludur. Özellikle yeşil bitkisel harman çok kaliteli ve rafine görünüyor. Eğer kuru tarçını dert etmeyecekseniz, teninize bolca uygulayabilirsiniz. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uydurmak için, çok ufak dozaj ayarlamaları yapılabilir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde kalıcılık yapmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder