3 Eylül 2022 Cumartesi

The Merchant Of Venice- Venezia Essenza EDP / 2017


























The Merchant Of Venice- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün bu markanın Venezia Essenza koleksiyonuna ait bir kokudan bahsedeceğiz. The Merchant Of Venice ( Venedik Tüccarı )- Venezia Essenza Pour Homme isimli parfümü yorumlayacağız. Tozlu, koyu, kremsi, sıcak, yumuşak ve tatlı esintileri vardır. Deri, öd ağacı, baharatlar, odunsu notalar, kahve, vanilya ve amber koku nüansları belirgindir. Deri grubunda gösteriliyor.

Bergamot, muskat, vetiver, palo santo (?), laden otu, kahve, deri ve misk notaları açıklanıyor.

The Merchant Of Venice- Venezia Essenza Pour Homme- sıcak ve biberli baharatlarla başlıyor. Daha doğrusu, baharatlı vetiver vurguları hissediliyor. Muskat ve yenibahar, vetiver aromasına katılmış olabilir. Devamında şekerli bir vanilya görüyoruz. Hemen vanilyalı reçinelere çevriliyor. Buna tatlı amber katılıyor. Kapanışa gelinirken, parfümün kokusu gurme tarafa kaymaktadır. Tozlu kahve vurgularına tütsü destek veriyor. Bu koku formu, yanık kahveli- dumanlı sıcak tütsü biçiminde olgunlaşıyor. Son bölümde yapaylık hissedilmekte. Koyu deri ve kimyasal- ilacımsı öd ağacı yer almakta.

The Merchant Of Venice- Venezia Essenza Pour Homme- şekerli vanilya ve yapay deri ve öd ağacı nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Çok sıcakta kullanma riskine girilmemelidir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Notalar sondaki yapaylığa değin, belli bir denge ve uyum gösteriyor. Devamında koku formu bozuluyor. Aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiştir ( baharatlı vetiver, vanilyalı reçine, kahve- tütsü vs ). Fark edilirlik ilk yoğun ve saldırgandır. Sonra hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kuvvetli kalıcılık yapıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder