23 Eylül 2022 Cuma

Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette / 2017






















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümü yorumlayacağız. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya aromalarına sahiptir. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah ve biraz yapay esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- aslan meyvesi, mandalina, şeftali, bergamot çiçeği,

Orta- zambak, portakal çiçeği, ylang ylang, yasemin, vadi zambağı, süpürge çiçeği,

Alt- vetiver, vanilya, misk, amber, meşe yosunu.

Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette- büyük oranda şekerli hissiyata meydan veren tropik meyvelerle açılıyor. Bu yüksek tatlılıkta pay sahibi olan kokunun, aslan meyvesi olduğunu düşünmekteyiz. Bunun dışında, turunçgil tandanslı meyveler tatlı mandalina- portakal ikilisidir. Daha sonra kremsi tonlarda çiçeksi notalar geliyor. Gene bir yüksek tatlılık hissediyoruz. Neroli olabilir. Yasemin ve zambak algılanıyor. Araya kremsi şeftali karışmış. Devamında kremsi vanilya sahneye çıkmaktadır. Sonlara doğru gene çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Bu defa sucul karakterde yeşil kokan çiçekler tahmin edilecektir. Sardunya ve siklamen olabilir. Kapanışta tatlı vanilya ve kremsi odunsu notalar ( vetiver ) vardır. Vanilya notasında bir yapaylık dikkatimizi çekiyor.

Dolce & Gabbana- The One Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümde, genele yayılan bir tatlılık görülüyor. Nota geçişleri başarılı verilmiş. Ancak şekerliliğe kaçan tatlılıktan dolayı dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Aromalar harman halinde iç içe geçmiş biçimde algılanmaktadır. Gerçekten de, kremsi koku grubuna dahil çiçekler, vanilya ve şeftalinin orta katmanda sentezlendiği aşikârdır. Bunlar tek parça- yekpare gibi hissediliyor. Gene açılışta bir meyve karışımından bahsedebiliriz. Bu harman halindeki notalar sanıyorum, parfümün gayet yavaş akışkanlıkla tene oturmasında da etkili oluyor. Zaten ondan sonra, özellikle dışarıya karşı güçlü bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende ise, üç günü geçen kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder