27 Eylül 2022 Salı

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum / 2017


























Frederic Malle- Fransız niş parfüm ve kozmetik markasıdır. Bugün Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum isimli parfümü inceleyeceğim. Yağlı, sıcak, yumuşak, tatlı, kremsi, ferah ve yoğun aromalarla belirlenen koku karakteri yansıtır. Baharatlar, çiçeksi notalar, reçineler, deri, tütün, amber ve meyvemsi akorlar bu parfümün genel gidişatında önemlidir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir. Dominique Ropion tarafından tasarlanmış.

Bulgar gülü, Türk gülü, elma, pembe biber, karanfil, paçuli, cypriol yağı ve laden otu gibi notalar açıklanmış.

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum- ferah meyvemsi baharatları başlangıçta kullanmış. Pembe biber ve tarçın algılanıyor. Bu baharatların karakteri daha ziyade güllü- meyveli olarak tarif edilebilir. Meyvelerden klasik kuş üzümü akla geliyor. İlk önce meyvemsi olan baharatlar, sonra hemen tene yerleşiyor ve güllü baharatlar biçimine giriyor. Orta bölümde, meyvemsi baharatlara koşut olarak tatlı tütün yer alacaktır. Devamında koku karakteri büyük ölçüde değişmekte. Yağlı ve hayvansal bir deri notası baskınlaşıyor. Bununla beraber misk yağı da olabilir. Sonlara doğru yumuşak ve tatlımsı amber hissediliyor. Bu arada keskin laden reçinesini hesaba katmamız gerekir.

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum- nota katmanları açısından iki bölüme ayrılabilir :

Birinci bölümde, klasik meyveli- güllü baharatlar ve tatlı tütünle geleneksel Arap parfümü açılışı yapılmış. İkinci bölüm, yağlı deri, misk yağı ve reçinelerle Amouage- Interlude Man esintileri veriyor. Yalnız elbette bu parfümün daha hafif ve aromatik versiyonu gibi davranmakta. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Son bölümde sıcaklık giderek artmakta.

Promise : Şeref sözü vermek. Frederic Malle markasının sitesindeki açıklamaya göre, Ortadoğu coğrafyasında, iki kişi arasında en katı onur  şartı ile yapılan sözlü anlaşmayı ifade eder.

Frederic Malle- Promise Extrait De Parfum isimli parfüm, genelde dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar ortaya koymakta. Nota geçişleri bu anlamda başarılıdır. Ne var ki, kapanışta tene yapışan yağlı, reçineli ve yoğun aromalara dikkat edilmeli ve kullanırken dozaj ayarı yapılmalıdır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği her zaman, özellikle dışarıya karşı yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapar. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanmak mümkündür.



Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder