26 Kasım 2022 Cumartesi

Estêe Lauder- Beautiful Belle EDP / 2018


























Estêe Lauder- ABD kozmetik ve parfüm şirketidir. Bugün Estêe Lauder- Beautiful Belle isimli bayan parfümünü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, pudralı ve biraz da şekerli yapısı var. Deri, çiçeksi notalar, meyveler ve amber aromaları barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- aslan meyvesi, gül, mimoza,

Orta- portakal çiçeği, gardenya, sümbülteber,

Alt- iris, süet, badem ezmesi, misk ambroxan.

Estêe Lauder- Beautiful Belle isimli parfümün açılışında ferahlık veren tatlı meyveler var. Aslan meyvesi, kuş üzümü ve ahududu olabilir. Sonrasında kremsi ve pudralı çiçeksi katman gelmekte : Önce yasemin, frezya ve gül gibi kremsi çiçekler sahne alıyor. Bunu iris ve sümbülteber tarzı pudralı çiçeksi notalar takip ediyor. Pudralı deri ve yapaylık barındıran tatlı amber ile sona geliniyor.

Estêe Lauder- Beautiful Belle- yapay, pudralı ve kremsi yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört kez fıslatmak yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gene de kremsi & pudralı çiçeksi katman, tende daha uzun süre tutunuyor. Dolayısıyla çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kuvvetli esintilerle kalmakta. Fark edilirliği ilk anda, dışarıya karşı güçlü ve saldırgandır. Sonradan yavaş akışkanlıkla tene yakın duruyor. Pudralı deri katmanında bir nebze sıcaklık var. Daha ziyade sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanmak mümkündür.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder