7 Kasım 2022 Pazartesi

Roberto Cavalli- Uomo La Notte EDT / 2018



























Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Bugün Roberto Cavalli- Uomo La Notte isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, yapay, sucul ve ozonsu bir yapıdadır. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya, deri ve ambergis gibi aromalarla biçimlenmiş. Oryantal- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, lavanta,

Orta- kakule, adaçayı, karabiber,

Alt- paçuli, tonka fasülyesi, deri.

Roberto Cavalli- Uomo La Notte- tatlılık da barındıran kremsi turunçgillerle başlıyor. Bergamot ve portakal olabilir. Bunu tatlı lavanta takip etmekte. Orta bölümde tarçın- kakule tarzında tatlı baharatlar vardır. Sonrasında tatlı baharat ve erkeksi yeşil çiçeklerin ( menekşe- yasemin ) bir karışımını görmekteyiz. Tarçın ve menekşe baskındır. Yeşil kokan vetiver de buna destek veriyor. Son bölüme gelirken önce yumuşak ve yapay sedir ağacı ve şekerli vanilya / tonka fasülyesi sahne alıyor. Ardından gene yapay verilmiş tatlı deri ve ambergris ile kapanış olmaktadır.

Roberto Cavalli- Uomo La Notte isimli parfümde çiçeksi notalar, vetiver ve lavantanın sucul ve ozonlu etkiler taşıdığını belirtmeliyiz. Turunçgilli geçişlerden sonra yukarıda saydığımız yeşil- sucul notalar, çiçeksi- baharatlı bölüm ve tamamen yapay ve şekerli hissiyat veren odunsu- vanilyalı bölüm parfümün katmanlarını oluşturuyor ve sırasıyla tene yerleşiyor. Kendi içinde harmanlanıyor. Son bölümdeki dengesiz tatlılıktan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Şekerli ve yapay aromalar fark edilirliğini yükseltiyor. Çabuk terleyen yağlı tende tarçın- vanilya- deri çizgisinde gün boyu etkili kalıcılığı söz konusudur. Yeşil çiçeksi notalar, lavanta, tarçın ve vanilya aromaları ile büyük ölçüde Jean Paul Gaultier- Ultra Male isimli parfüme benziyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder