11 Kasım 2022 Cuma

Burberry- Mr. Burberry Indigo EDT / 2018



























Burberry- İngiliz moda markasıdır. Bugün Burberry- Mr. Burberry Indigo isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, ekşimsi, buruk, keskin, yumuşak, yapay, sucul ve ferah esintiler yaymakta. Turunçgiller, aromatik bitkiler, meşe yosunu, çiçeksi notalar, amber, denizel- ve ozonlu nüanslar ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu -aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- limon, biberiye, bergamot, greyfurt,

Orta- menekşe, nane, hedione molekülü / ozon notaları, adaçayı, çay, sucul notalar,

Alt- meşe yosunu, amber, Iso E Super.

Burberry- Mr. Burberry Indigo isimli parfüm, gerçekten mükemmel bir koku ve harman vermekte. Koku karakterini şu katmanlar oluşturuyor :

1- Ekşimsi, buruk ve enerjik turunçgillerle başlıyor : Limon ve bergamot çok baskındır. Bunun yanına, kısa sürede keskin biberiye ekleniyor.

2- Keskin aromatik otlar, hemen devreye giriyor : Biberiye ve adaçayı seçiliyor.

3- Yeşil koku grubu, orta katmandan itibaren parfümü domine etmekte : Tamamen yeşil kokan notalardan oluşan bu grupta yeşil bitki karışımları, yeşil çay, yeşil- erkeksi çiçekler ( menekşe- neroli ), yeşil kokan nane ve yeşil hissiyat veren meşe yosunu çok net ve temiz olarak algılanmakta.

4- Yumuşak amber ve isli vetiver son fazda önemlidir.

Burberry- Mr. Burberry Indigo isimli parfümde yeşil koku grubunun olduğu katmanda, sucul hissiyat dikkat çekiyor. Ozonlu ve denizel notalar bu bölümde başlıyor ve kapanışa değin etkili oluyor. Elbette orta kısımdan itibaren yapay ve sentetik aromalar vardır. Ancak parfümün genel yapısıyla uyumludur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir edilmekte. Akışkanlık hızlıdır ve aromalar tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durması ile belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Kaliteli bir aromatik- yeşil erkeksi kolonya tarzındadır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder